"Τεχνόπολις-Γκάζι Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Προστασίας και Ανάδειξης Βιομηχανικού Αρχαιολογικού Πάρκου Αθηνών" (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων  Α.Ε.)

Δ/νση: Πειραιώς 100, 11854 Αθήνα
Τηλέφωνο: 2130109300
Φαξ: 2130109312
Website: www.technopolis-athens.com
E-mail:  [email protected], [email protected]

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο, που έχει μεταμορφωθεί στον πιο ζωντανό χώρο πολιτισμού στην καρδιά της πόλης, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, με περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες το χρόνο. 

Το όραμα της Τεχνόπολης είναι να ενισχύει την ανάπτυξη των διαφορετικών κοινοτήτων και να συμβάλλει με κάθε τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης.

Συναυλίες, εκθέσεις, performances, προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταεριου, σεμινάρια και workshops αφιερωμένα στις νέες τεχνολογίες, πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα είναι μερικές μόνο από τις 900 εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε μέρα στην Τεχνόπολη.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζεται το 2013 για να αναδείξει ένα σημαντικό κομμάτι της νεότερης ιστορίας της πόλης, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για 130 χρόνια.

Το σπάνιο αυτό –για τα ευρωπαϊκά δεδομένα– βιομηχανικό μνημείο, το μοναδικό που διατηρεί το σύνολο του μηχανολογικού του εξοπλισμού in situ, έχει μεταμορφωθεί σε αναπόσπαστο, οργανικό κομμάτι της πόλης έχοντας ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό με εκδηλώσεις και δράσεις για όλους: περιοδικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, hackathons, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαδραστικές ξεναγήσεις, late night events.

Δημιουργική μάθηση

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, έχοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργική μάθηση μικρών και μεγάλων, διοργανώνει, όλο το χρόνο, μια σειρά πρωτότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαστηρίων και ξεναγήσεων για όλους: παιδιά, εφήβους, ενήλικες, οικογένειες και σχολικές ομάδες.

Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και βιωματικές ασκήσεις, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν την ιστορία του εργοστασίου φωταερίου, τη σημασία της βιομηχανικής δραστηριότητας, εξοικειώνονται με τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες, λειτουργούν ομαδικά και διασκεδάζουν, πάντοτε με την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών.

INNOVATHENS

Το INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, είναι ένας σύγχρονος, λειτουργικός και συνεργατικός χώρος στο κέντρο της πόλης, που λειτουργεί από το Μάιο του 2014.

Στο INNOVATHENS, δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές μέσα από σεμινάρια, workshops, παρουσιάσεις νέων ιδεών και προϊόντων, εκδηλώσεις ενημέρωσης και networking events, εκθέσεις και φεστιβάλ επιστήμης και καινοτομίας, διαγωνισμοούς και hackathons.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους εξής:

Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Δέδες

Αντιπρόεδρος:
Άγγελος Παπαδημητρίου

Διευθύνων Σύμβουλος
Κωνσταντίνος Μπιτζάνης

Α. Τακτικά Μέλη

 1. Κωνσταντίνος Δέδες
 2. Άγγελος Παπαδημητρίου
 3. Κωνσταντίνος Μπιτζάνης
 4. Ιωάννης Κουτράκης
 5. Ιουλία Τσόλκα
 6. Γεώργιος Στάθης
 7. Χρήστος Ταραχόπουλος
 8. Κατερίνα Καρέα
 9. Καλλιόπη Διαμαντάκου


Β. Αναπληρωματικά Μέλη

 1. Μελίνα Δασκαλάκη
 2. Κυριάκος Μαρουλάκος
 3. Χρύσα Μασούρου
 4. Χρήστο Σκοπετέα
 5. Μάριαμ Σακίμπ
 6. Κυριακή Τριανταφύλλου
 7. Αναστάσιος Μοναστηριώτης
 8. Χρύσανθος Γκολώνης
 9. Γεώργιος Γκίβαλος

 

 

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.