Όνειρο και δημιουργία πάνε μαζί, γιατί δημιουργία χωρίς όνειρο είναι απλή διεκπεραίωση και όνειρο χωρίς δημιουργία είναι ουτοπία.

Κι επειδή "ούτε σπίτια με όμορφες στέγες, ούτε οι καλοχτισμένοι τοίχοι, ούτε τα αυλάκια, ούτε οι ναύσταθμοι κάνουν την πόλη, αλλά οι άνθρωποι, που είναι σε θέση να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται" (Αλκαίος, 7ος π.Χ. αιώνας), όλοι μαζί αξιοποιούμε τις ευκαιρίες, μελετάμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και φτιάχνουμε κάθε φορά το εργαλείο που απαιτεί η λύση τους.

Στην ενότητα αυτή μπορείτε να "δείτε" τα "όνειρα", τη "δημιουργία" αλλά και τα "εργαλεία" της Δημοτικής Αρχής για τους ανθρώπους της πόλης μας.

paidia_0

Ο Δήμος Αθηναίων εφαρμόζει ένα πλαίσιο πολιτικής με συγκεκριμένες δράσεις για τους μικρούς δημότες της πόλης μας.

Οι γυναίκες που νοιώθουν ότι χρειάζονται στήριξη για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, έχουν τον Δήμο Αθηναίων στο πλευρό τους μέσω του Τομέα Ισότητας των Φύλων ( Τμήμα Πολιτικών Ισότητας & Αντιμετώπισης Διακρίσεων - Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας).

Στόχος του Τομέα Ισότητας των Φύλων είναι να εξετάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα και να προσπαθεί να τα επιλύσει.

triti_hlikia

Η τρίτη ηλικία είναι μια περίοδος εξίσου δημιουργική, παραγωγική και δυναμική στη ζωή των ανθρώπων.

Η προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων να σταθεί στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης, δηλαδή στα άτομα με αναπηρίες, στους άστεγους και στα ουσιοεξαρτώμενα άτομα, είναι

Η πόλη της Αθήνας, τα τελευταία χρόνια, χρωματίζεται από ένα πολύχρωμο, πολυπολιτισμικό καμβά. Στην Αθήνα διαβιούν πολίτες μετανάστες, που εργάζονται, αποκτούν βιοτικούς δεσμούς με την Αθήνα και συμμετέχουν ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης. Σήμερα ζουν στην πόλη μας πολίτες μεταναστευτικής καταγωγής, οι οποίοι γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και είναι πλέον ενήλικοι πολίτες και δημότες.

 Η Αθήνα, έχει μακρά ιστορία και παράδοση στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής, με σκοπό την προστασία της υγείας του πολίτη, την κοινωνική φροντίδα, την κοινωνική συνοχή και την προστασία των δικαιωμάτων των δημοτών. Η παράδοση αυτή οφείλει να αποκτήσει επιστημονικά τεκμηριωμένο υπόβαθρο, σαφές, ευέλικτο και οργανωμένο διοικητικό πλαίσιο και αναπτυξιακή προοπτική. Ο κατακερματισμός των οργανωτικών και διοικητικών φορέων που σχεδιάζουν και υλοποιούν όλες τις σχετικές με την πολιτική για την προάσπιση της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης δράσεις αποτελεί εμπόδιο στην ολοκληρωμένη και καθολική εφαρμογή τους.

Το ζήτημα της ασφάλειας είναι ύψιστης σημασίας σε μια σύγχρονη πρωτεύουσα περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων.

Αίθουσα διδασκαλίας ΚΕΚ Δήμου Αθηναίων

Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη 1999, ο εθελοντισμός θεωρείται χρήσιμος όσο ποτέ άλλοτε για την επίλυση κοινωνικών, οικονομικών, πολιτισμικών, ανθρωπιστικών και ειρηνευτικών ζητημάτων και είναι η ατομική συνεισφορά που δεν σχετίζεται με κέρδος, αμοιβή ή καριέρα, αλλά στοχεύει στην ευημερία των συνανθρώπων ή του συνόλου της κοινωνίας. Η ρίζα της λέξης είναι λατινική (voluntas: θέληση).

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος. Η ανακύκλωση ως βασική συνιστώσα της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί την προτεραιότητα των προσπαθειών μας. Στο Δήμο της Αθήνας έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια για ανακύκλωση.

Τα μνημεία και κτίσματα που μαρτυρούν την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την ιστορία της Αθήνας, πλατείες και πάρκα, δρόμοι και κτίρια όμορφα ή άσχημα, νεόκτιστα ή εγκαταλελειμμένα, πολυτελή ή φτωχικά, δεντροστοιχίες και πεζόδρομοι, για εμάς όλα αυτά συμβάλλουν στην αισθητική της πόλης και αποτελούν κομμάτι του αστικού περιβάλλοντος της πόλης της ζωής μας. Το περιβάλλον αυτό θέλουμε να βελτιώσουμε και γι' αυτό καλούμε όλους τους πολίτες σε μια συλλογική προσπάθεια για να ομορφύνουμε την Αθήνα.

Το πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας είναι πλέον παρελθόν. Με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που εφαρμόζει ο Δήμος Αθηναίων στο Ιστορικό Κέντρο, στο Κολωνάκι, στα Εξάρχεια, στην Πλάκα και στου Ψυρρή, η στάθμευση είναι εφικτή όλες τις ώρες της ημέρας.

Τέχνες και Πολιτισμός στην Αθήνα

Ο Δήμος Αθηναίων σε ένα πλαίσιο προαγωγής των τεχνών και του πολιτισμού, βρίσκεται σε μια διαρκή προσπάθεια με στόχο να προσφέρει στους Αθηναίους ποιοτική ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.

Κύριος φορέας πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), ενώ σημαντικός φορέας με πολιτιστική δράση είναι η και "Τεχνόπολις".

Ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει διεξόδους για την ψυχαγωγία, την δημιουργική ενασχόληση,  την εκπαίδευση και επιμόρφωση στους κατοίκους της πόλης.
Φορείς όπως ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, και η Τεχνόπολις οργανώνουν, διεξάγουν ή πλαισιώνουν πολυποίκιλες πολιτισμικές δραστηριότητες δημιουργώντας ένα πολιτιστικό περιβάλλον στο οποίο ο καθένας μπορεί να αναζητήσει τα ενδιαφέροντά του.

Εξυπηρέτηση του Πολίτη

Ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Στην ενότητα θα βρείτε ολα τα δικαιολογητικά που χρησιμοποιούνται στης συναλλαγές σας με τις υπηρεσίες του Δήμου  καθώς επίσης και να "κατεβάσετε" στον υπολογιστή σας τις φόρμες των απαραίτητων δικαιολογητικών που απαιτούνται για κάθε συναλλαγή.
Με την χρήση επεξηγηματικών εικονιδίων δίπλα από κάθε διαδικασία* μπορείτε εύκολα να δείτε ποιές γίνονται μέσω των ΣΕΔ και ποιές on line.


*Την ευθύνη των διαδικασιών και των απαιτούμενων δικαιολογητικών έχει η κατά περίπτωση αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων

Η ενότητα περιέχει πληροφορίες που διευκολύνουν την καθημερινότητα του κατοίκου της Αθήνας, όπως ενημέρωση για συγκοινωνίες, νοσοκομεία, φαρμακεία, λαϊκές αγορές, αστυνομικά τμήματα, καθώς επίσης και χάρτες του Δήμου Αθηναίων ανά δημοτικό διαμέρισμα.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.