Ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει διεξόδους για την ψυχαγωγία, την δημιουργική ενασχόληση,  την εκπαίδευση και επιμόρφωση στους κατοίκους της πόλης.
Φορείς όπως ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, και η Τεχνόπολις οργανώνουν, διεξάγουν ή πλαισιώνουν πολυποίκιλες πολιτισμικές δραστηριότητες δημιουργώντας ένα πολιτιστικό περιβάλλον στο οποίο ο καθένας μπορεί να αναζητήσει τα ενδιαφέροντά του.
Υπαίθριες και στεγασμένες εκδηλώσεις που συμβαίνουν σε όλα τα σημεία της πόλης και περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.λπ. διοργανώνονται όλες τις περιόδους του χρόνου. Στα δρώμενα συμμετέχουν σύνολα του Δήμου όπως η Συμφωνική Ορχήστρα και η Big Band καθώς επίσης και γνωστοί καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες κ.α.

Στα διάφορα Κέντρα του Δήμου (Ακαδημίας 50, Κέντρο Τεχνών, «Μελίνα Μερκούρη» κ.λπ.) φιλοξενούνται διαρκώς ανανεούνεμες αλλά και μόνιμες εικαστικές εκθέσεις σύγχρονης, παραδοσιακής και κλασικής τέχνης.

Ταυτόχρονα, διεξάγονται σε συνεχή βάση σεμινάρια, διαλέξεις και μαθήματα που καλύπτουν ευρύτατο φάσμα πολιτισμικών, καλλιτεχνικών και θεωρητικών θεμάτων καθώς και ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της Αθήνας.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις και δραστηριότητες είναι ανοικτές για όλους και η συμμετοχή σε αυτές ελεύθερη.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.