Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης "School Fest 2010" που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 6 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο.

 

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Σχολεία! Πάμε Αθήνα" από τη Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας - ΔΕΠ του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τον Αθήνα 9.84 και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α' Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Τις δύο αυτές ημέρες, ο χώρος του Ζαππείου πλημμύρισε με νιάτα, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα. Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Αθήνας είχαν για μια ακόμη χρονιά την ευκαιρία να παρουσιάσουν συγκεντρωμένα τα έργα τους. Θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικά, ταινίες μικρού μήκους, ψηφιακά μέσα, χειροτεχνίες και ειδικές κατασκευές.

 

Τα έργα των μαθητών κινήθηκαν σε τρεις κεντρικούς άξονες: τον πολιτισμό, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την αγωγή υγείας.

 

H δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ (5 Μαΐου) δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας των θλιβερών γεγονότων που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της πόλης.

 

O κ. Χρήστος Τεντόμας, Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος Σχολικής Μέριμνας, μετά το τέλος των εκδηλώσεων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ School Fest 2010, "παραδώσαμε" το Ζάππειο Μέγαρο στη δημιουργικότητα, το ταλέντο και τη φαντασία των μαθητών της Αθήνας. Μέσα από τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τις φωτογραφίες και τις ζωγραφιές τους, πήραμε και φέτος το μήνυμα, ότι πίσω από κάθε νεανική δημιουργία υπάρχει αυθορμητισμός, υπάρχει αισιοδοξία, υπάρχει ελπίδα για το μέλλον. Στόχος της Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνας είναι να ενθαρρύνουμε αυτό τον αυθορμητισμό. Να ανοίξουμε χώρο στη νεανική αισιοδοξία. Να δώσουμε τη δυνατότητα στα νέα τα παιδιά να μας γεμίζουν με τον τρόπο τους ελπίδα. Το έχουμε όλοι ανάγκη".

 

Ημερομηνία: 
Παρ, 07/05/2010 - 03:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.