Η αναγκαιότητα της γενικευμένης εφαρμογής προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια Ημερίδας με θέμα "Κυκλοφοριακή Αγωγή - Άμεση προτεραιότητα για την ασφάλεια των παιδιών" που διοργάνωσε στις 11 Μαΐου στο Αμφιθέατρο του "Αθήνα 9,84" ο Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας Δήμου Αθηναίων (ΟΡ.ΟΔ.Α.) σε συνεργασία με την Α' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών και την υποστήριξη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας/Τμήμα Παιδικών Εξοχών και Δ/νσης Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων, του Ρ/Σ Real FM και του Δημοτικού Ρ/Σ Αθήνα 9,84.


Την ημερίδα χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Ηλίας Θεοδώρου, ο οποίος μετέφερε μήνυμα του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας και η εκπρόσωπος του Τμήματος Β' της Δ/νσης Σ.Ε.Π.Ε.Δ. του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Χρυσούλα Μήνου. Τον συντονισμό της ημερίδας είχε o διευθυντής ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού "Real fm 97,8" δημοσιογράφος Γιώργος Χουδαλάκης.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε η Πρόεδρος του ΟΡ.ΟΔ.Α. και Δημοτική Σύμβουλος Βάσια Τριφύλλη, η οποία τόνισε ότι "το έργο του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων έχει ως βασικό στόχο την ασφάλεια των παιδιών. Και εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας σωστά, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πιο πειθαρχημένη γενιά οδηγών μειώνοντας στο ελάχιστο τον αριθμό των νεκρών που θρηνούμε κάθε χρόνο στην άσφαλτο". Όπως τόνισε η κα Τριφύλλη, ο ΟΡ.ΟΔ.Α., με τη στήριξη του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, προωθεί τη δημιουργία του πρώτου Οικολογικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Αθήνα και παράλληλα την ένταξη του μαθήματος της Κυκλοφοριακής Αγωγής στα σχολεία.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Ηλίας Θεοδώρου τόνισε ότι "η οδική συμπεριφορά είναι δομικό στοιχείο του πολιτισμού μιας χώρας. Και για το λόγο αυτό οφείλουν όλοι οι φορείς, στη δημόσια αλλά και την ιδιωτική σφαίρα, να κάνουν ότι περνά από την αρμοδιότητά τους προκειμένου να έρθουμε όσο πιο κοντά μπορούμε ώστε να εξασφαλίσουμε τους καλύτερους όρους για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας. Και πάνω απ' όλα, στο Δήμο της Αθήνας, φροντίζουμε να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα όχι μόνο στην άσφαλτο και τα πεζοδρόμια, αλλά κυρίως στις νοοτροπίες μας".

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Πολιτείας για τη δημιουργία ενός ευρύτερου πλαισίου για την Οδική Ασφάλεια και Κυκλοφοριακή Αγωγή, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και κατέληξε λέγοντας ότι "το τελευταίο που απομένει να κάνουμε είναι να βάλουμε την Κυκλοφοριακή Αγωγή στα σχολεία, ένα μάθημα απαραίτητο για τη σημερινή εποχή που ζούμε".

Η εκπρόσωπος Τμήματος Β' Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Αγωγής Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Χρυσούλα Μήνου συνεχάρη τον ΟΡ.ΟΔ.Α. και το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Α' Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών για την πρωτοβουλία διοργάνωσης μιας τέτοιας ημερίδας και επεσήμανε ότι "η κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των οχημάτων σήμερα, σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης του πληθυσμού επιβάλλει την αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών και μάλιστα από μικρή ηλικία, δηλαδή από το σχολείο".

Στη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής των παιδικών εξοχών του Δήμου Αθηναίων από τον Υπεύθυνο Αγωγής Υγείας της Α' Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών κ. Νίκο Ευσταθίου. Οι εργασίες της ημερίδας ολοκληρώθηκαν με τις τοποθετήσεις του καθηγητή Ε.Μ.Π κ. Γεώργιου Κανελλαΐδη, του καθηγητή Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιου Καλκάνη, του Διευθύνοντα Συμβούλου Αττικών Διαδρομών Α.Ε. και Προέδρου Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κ. Βασίλη Χαλκιά, της Προϊσταμένης Τμήματος Επικοινωνίας Αττικών Διαδρομών Α.Ε. κας Άννας Πετρίδου, της Προϊσταμένης Νοσηλεύτριας Ν.Ε.Σ. και Μέλος Δ.Σ. ΟΡ.ΟΔ.Α. κας Σταυρούλας Αγγελίδου, του Διευθυντή της Τροχαίας Αθηνών κ. Ανδρέα Κορδολαίμη και του εκπαιδευτικού και μέλους του Δ.Σ. του ΟΡ.ΟΔ.Α. κ. Νίκου Μουμούρη.

Ημερομηνία: 
Πεμ, 13/05/2010 - 03:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.