Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας έστειλαν σήμερα περίπου πέντε χιλιάδες παιδιά με τη συμμετοχή τους στα street events της οδού Πανεπιστημίου που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης.

 

Οι πρωταγωνιστές κατέκλυσαν από πολύ νωρίς τα ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου, μπάσκετ και χόκευ και απόλαυσαν την κάθε στιγμή χαράς και ξεγνοιασιάς που τους πρόσφεραν απλόχερα οι διοργανωτές.

 

Κοντά στα παιδιά βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο Πρόεδρος του ΟΝΑ Βασίλης Κικίλιας καθώς και γνωστά ονόματα από το χώρο του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του τένις, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Αντωνιάδης και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Βασίλη Κικίλια για την επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης, σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

 

"Συνήθως, ο δημόσιος χώρος της πόλης καταλαμβάνεται όχι για ευχάριστα πράγματα. Εδώ και τρία χρόνια, εμείς τον "καταλαμβάνουμε" για να παίξουν τα παιδιά. Ξεκίνησε δοκιμαστικά, έχει γίνει πια θεσμός, τον οποίο και θα επεκτείνουμε και στις γειτονιές της Αθήνας και δείχνει την ανάγκη να υπάρξουν περισσότεροι ελεύθεροι χώροι για τα παιδιά μας.

 

Χαίρομαι που τα τρία τελευταία χρόνια απαλλοτριώθηκαν 132 στρέμματα, υπερδιπλάσια από όσα απαλλοτριώθηκαν τα προηγούμενα 25 χρόνια, για να γίνουν πράσινο, ελεύθεροι χώροι και αθλοπαιδιές για τα παιδιά της πόλης μας.

 

Σε αυτά τα παιδιά, όπως και στα πολύ μεγαλύτερα, τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, ο Δήμος Αθηναίων δείχνει και θα δείξει ακόμη μεγαλύτερη ευαισθησία.

 

Θα ήθελα να πω και μία μικρή συγγνώμη για τη σημερινή ταλαιπωρία στους συμπολίτες μας οδηγούς, αλλά νομίζω ότι αξίζει για τα παιδιά της πόλης".

 

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε

 

Δημοσιογράφος: Ποιο είναι το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης;

 

Νικήτας Κακλαμάνης: "Επειδή πραγματοποιείται σε μία πολύ άσχημη συγκυρία για τον τόπο μας, νομίζω ότι το μήνυμα είναι, χαμόγελο και ελπίδα από τα παιδιά ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και θα δούμε πάλι καλύτερες ημέρες".

 

Δημοσιογράφος: Πως είδατε την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν;

 

Νικήτας Κακλαμάνης: "Θέλω να πιστεύω ότι ήταν χρήσιμη. Νομίζω ότι δόθηκε πολύ μεγαλύτερη έμφαση από ότι είναι τα αποτελέσματα, αλλά είναι μία χώρα που είμαστε "καταδικασμένοι" να ζήσουμε εν ειρήνη και εν συνεργασία. Επομένως, αυτές οι επισκέψεις δεν είναι κακές, καλές είναι, αρκεί να μετουσιώνονται τα λόγια σε πράξεις".

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης κ. Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι: "όταν κάποιοι με τις συμπεριφορές τους και με τις πράξεις τους οπλίζουν τα παιδιά με πέτρες και μολότοφ, εμείς τα οπλίζουμε με χαρά, διασκέδαση και αθλητισμό. Αυτά τα παιδιά χρειάζονται ευκαιρίες, ελπίδα και όνειρα για ένα καλύτερο αύριο και μέσα από το έργο του ΟΝΑ όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούμε αυτό το σκοπό".

 

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

 

Ημερομηνία: 
Κυρ, 16/05/2010 - 03:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.