Μήνυμα για την ανάγκη εμπέδωσης της περιβαλλοντικής συνείδησης και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς έστειλαν χθες το απόγευμα από το Δημαρχικό Μέγαρο της Αθήνας οι μοτοσυκλετιστές, που συμμετέχουν στην περιοδεία ECO TOUR/EURO TOUR 2010.

Τους μοτοσυκλετιστές υποδέχτηκαν εκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Γιώργος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Βασίλης Κικίλιας και η Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Μαρία Τζομπανάκη.

Στην τελετή υποδοχής παραβρέθηκαν ο εξοχότατος Πρέσβης του Λουξεμβούργου Conrad Bruch, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γεώργιος Ανθρακεύς, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δικτύου Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης Σπύρος Μερκούρης, η Πρόεδρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Ελλάδα Καθαρή" Κάρλα Μπερ Μανωλοπούλου, ο Πρόεδρος των Eurobikers Luxembourg Michel Turk και ο Αντιπρόεδρος του UEM (Ένωση Μοτοσικλετιστών Ευρώπης) Daniel Barthelemy.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιώργος Δημόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

"Εκ μέρους του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια γι' αυτή την πρωτότυπη πρωτοβουλία, αλλά και για τις προσπάθειές σας που στόχο έχουν να προβάλουν την άμεση σχέση ανάμεσα στο περιβάλλον και τον πολιτισμό".

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΝΑ Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε:
"Είναι μεγάλη πρόκληση, μεγάλη ευκαιρία αλλά και μεγάλη τιμή, που είστε κοντά μας, καθώς γνωρίζουμε ότι ταξιδεύετε από χώρα σε χώρα, από πολιτιστική πρωτεύουσα σε πολιτιστική πρωτεύουσα έχοντας έναν ιερό σκοπό".

Η Πρόεδρος της Α.Ε.Δ.Α Μαρία Τζομπανάκη υπογράμμισε:  
"Η Ελλάδα μεταφέρει ένα μήνυμα στους αιώνες τώρα, ότι η ειρήνη υπάρχει και την υποστηρίζει. Σήμερα πιστεύω ότι πρέπει να υποστηρίξουμε εκτός από την ειρήνη, και την ιδέα της σωτηρίας του περιβάλλοντος. Πιστεύω ότι με τέτοιες δράσεις, όπως την δική σας, και όχι με λόγια, κινητοποιείται η κοινή γνώμη".

Ο Εξοχότατος Πρέσβης του Λουξεμβούργου Conrad Bruch, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στη σημασία της δράσης. Όπως είπε, το Euro tour εκφράζει όχι μόνο την βαθιά περιβαλλοντική συνείδηση των συμμετεχόντων, αλλά φέτος αποτελεί συμβολικά και τον συνδετικό κρίκο των πολιτιστικών πρωτευουσών της Ευρώπης. Σημείωσε δε ότι προβάλει την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη ως τουριστικό προορισμό σε άλλους μοτοσικλετιστές.

Την ευχή, παρόμοια πρωτοβουλία να συνεχιστεί και στο μέλλον, εξέφρασαν ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γεώργιος Ανθρακεύς και η Πρόεδρος "Ελλάδα Καθαρή" Κάρλα Μπερ Μανωλοπούλου.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δικτύου Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης Σπύρος Μερκούρης απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων είπε:

"Ταξιδεύετε σε έξι πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης και μεταφέρετε το μήνυμα του πολιτισμού που το έχουμε ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ. Εάν δεν φροντίσουμε το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας, είμαστε χαμένοι.

Αυτό το tour δεν είναι μόνο θεαματικό, έχει τεράστια σημασία ειδικά αυτή την στιγμή, διότι δείχνει - και πρέπει οι Έλληνες να το καταλάβουν - ότι είμαστε τόσο πλούσιοι στον πολιτισμό και δεν έχουμε αντιληφθεί την δύναμη και την παραγωγικότητά του".

Εξάροντας την προσπάθειά τους, κατέληξε:
"Σε μια εποχή που ακούμε πολλές γκρίνιες για την Ελλάδα, θέλω να τους ευχαριστήσω διότι ήρθαν εδώ στην Αθήνα, που ήταν η πρώτη πολιτιστική πρωτεύουσα, για να τιμήσουν τον θεσμό των πολιτιστικών πρωτευουσών της Ευρώπης αλλά και το όνομα της Μελίνας Μερκούρη, που εισηγήθηκε αυτόν τον θεσμό, τον μεγαλύτερο οργανωμένο πολιτιστικό θεσμό της Ευρώπης".

Από την πλευρά τους ο Πρόεδρος των Eurobikers Luxembourg Michel Turk και ο Αντιπρόεδρος UEM Daniel Barthelemy ευχαρίστησαν τους Έλληνες για την θερμή υποδοχή στην Αθήνα και επεσήμαναν τη σημασία της προσπάθειάς τους.

Ενημερωτικό
Οι μοτοσυκλετιστές ξεκίνησαν από το Λουξεμβούργο, στις 14 Μαΐου 2010 με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου μέσα από τη διαδρομή τους να ενώσουν με τον δικό τους τρόπο τις Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Πρωτεύουσες.

Η περιοδεία πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Μοτοσικλετιστών (UEM) και τον Οργανισμό Eurobikers Luxemburg με στόχο, μεταξύ άλλων, την προβολή των άρρηκτων σχέσεων ανάμεσα στο περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Σήμερα οι μοτοσυκλετιστές θα εγκαινιάσουν την αναδασωμένη περιοχή των Καλυβίων, όπου πέρσι τον Οκτώβριο η Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Ελλάδα Καθαρή" φύτεψε με την υποστήριξη της UEM 1.600 δενδρύλλια.

Στο πλαίσιο της ECO-Tour/Eurotour 2010, προγραμματίζεται σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση "Ελλάδα Καθαρή", εικαστική έκθεση του φωτογράφου από το Λουξεμβούργο Marc Theis, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων "ΜΕΛΙΝΑ".

Η ECO-Tour/Eurotour καθώς και η έκθεση τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου και του Jean Asselborn, Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών.

 

Ημερομηνία: 
Τρι, 18/05/2010 - 03:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.