Σε επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων στο κέντρο της Αθήνας προχώρησαν σήμερα τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, στο γενικότερο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου για την απελευθέρωση κοινόχρηστων χώρων και την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών σε δρόμους, πεζοδρόμια και πλατείες της πόλης.

Οι επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκαν στην Κυψέλη και στο Γκάζι.

Με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων Νίκο Βαφειάδη και τον Αντιδήμαρχο Καταστημάτων και Ασφάλειας της Πόλης Ανδρέα Παπαδάκη, τα συνεργεία απομάκρυναν τραπεζοκαθίσματα από την οδό Φωκίωνος Νέγρη (Κυψέλη) και για πολλοστή φορά από την οδό Βουτάδων (Γκάζι), καθώς καταλάμβαναν παράνομα τον πεζοδρόμιο.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Νίκος Βαφειάδης επεσήμανε:

"Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις μας, οι εν λόγω επιχειρηματίες δεν συμμορφώνονται. Εντολή του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη είναι όσα καταστήματα παρανομούν, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να απομακρύνουν τα τραπεζοκαθίσματα. Αφενός διότι παρεμποδίζεται η διέλευση ασθενοφόρου, πυροσβεστικού οχήματος ή ακόμη και μιας μητέρας που θέλει να περάσει με το καροτσάκι, αφετέρου διότι οι συγκεκριμένοι καταστηματάρχες πρέπει επιτέλους να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του νόμου και να κατανοήσουν ότι στα πεζοδρόμια και στους κοινόχρηστους χώρους, δικαίωμα έχουν και οι πολίτες".
 

Ημερομηνία: 
Τρι, 18/05/2010 - 03:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.