Την Τρίτη 11 Μαϊου στο πλαίσιο του Athens Bench Mark στην "Τεχνόπολις" ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και έγιναν οι απονομές των βραβείων στους νικήτες του Future Bench.

 

Ο Δήμος Αθηναίων και ο "Κόσμος της Αθήνας" σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν το πρόγραμμα ATHENS BENCH MARK (www.athensbenchmark.com) στο πλαίσιο του οποίου λαμβάνει χώρα ο Διεθνής Εικαστικός Διαγωνισμός FUTURE BENCH. Ο διαγωνισμός αυτός παρακίνησε εκατοντάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο να φανταστούν το παγκάκι του μέλλοντος για την Αθήνα και όπως δείχνουν τα στοιχεία έγινε δεκτός από όλους με μεγάλο ενθουσιασμό:

  • 443 προτάσεις
  • Συμμετοχές από Η.Π.Α - Βραζιλία - Ιαπωνία - Κίνα - Σουηδία - Τουρκία - Ηνωμένο Βασίλειο - Χιλή - Τσεχία - Καναδάς - Πολωνία - Κροατία - Ισπανία - Ινδία - Βέλγιο - Γαλλία - Σλοβενία - Ισραήλ - Ελβετία - Χονγκ Κονγκ - Σιγκαπούρη - Αυστραλία - Ιταλία - Ρουμανία και από όλη την Ελλάδα
  • 28.000 εγγεγραμμένοι με δικαίωμα ψήφου
  • 217.931 visitors
  • 112.016 unique visitors
  • 6,35 σελίδες κατά μέσο όρο
  • Επισκέψεις από 128 χώρες

 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, η Πριγκίπισσα Ειρήνη, η Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κατερίνα Κατσαμπέ, η Πρόεδρος του Κόσμου της Αθήνας Τατιάνα Καραπαναγιώτη, ο αρχιτέκτων Γιώργος Χαιδόπουλος μέλος της κριτικής επιτροπής, ο Ιστορικός Γιώργος Καλόφωνος μέλος της επιτροπής και η Public Relations Manager της Βacardi Hellas Κωνσταντίνα Μαριά μίλησαν για τον διαγωνισμό και απένημαν τα βραβεία.

 

O Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης σε δήλωση του μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Λέμε πως οι νέοι είναι το μέλλον. Είναι αλήθεια. Εξίσου σημαντικό όμως είναι πως οι νέοι βλέπουν το μέλλον. Με τη δύναμη της φαντασίας μπορούν να δουν τις δυνατότητες και να εξετάσουν τις πιθανότητες που ανοίγονται μπροστά τους καλύτερα από τον καθένα. Αυτό είναι ολοφάνερο στις συμμετοχές στον διαγωνισμό Future Bench. Χαίρομαι λοιπόν όπως κάθε επισκέπτης αυτής της έκθεσης για το "παράθυρο στο μέλλον" που μας παρουσιάζεται σε αυτόν εδώ τον χώρο. Είμαι ευτυχής όμως και γιατί ο Δήμος υπήρξε συνδιοργανωτής σε αυτή την προσπάθεια και χαίρομαι που το Future Bench αποτέλεσε βήμα έκφρασης για τους νέους όχι μόνο της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού".

 

H έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι την Τρίτη 18 Μαϊου στην "Τεχνόπολις", Αίθουσα Δ10 Κωστής Παλαμάς

 

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00-22:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00-22:00

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Οι νικητές του Future Bench είναι:

1ο βραβείο

astiko chromosοma 1

Βαρδουλάκη Παυλίνα, Βασιλάκη Πηνελόπη, Βερτεούρη Αναστασία, Γαλακτίου Κατερίνα, Μάρτσετις Ντραγκάνα, Υφαντή Έλενα και Χαζάπη Άννα

Ελλάδα, Αθήνα και Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Prijedor

2ο βραβείο

futurecyclebench

Αντονέλα Νικολοπούλου

Ολλανδία, Αϊντχόφεν

3ο βραβείο

draw-extrude

Ευαγγελία Ρεπούσκου

Ελλάδα, Αθήνα

002

Κατερίνα Κανελλοπούλου και Ελίνα Τσελιάγκου

Ελλάδα, Αθήνα

 

Βραβείο Κοινού

Αthens' Flo, Κατερίνα Δημητρίου, Ελλάδα, Λουτρά Αιδηψού

 

Στο www.athensbenchmark.com μπορείτε να δείτε τις προτάσεις που κέρδισαν αλλά και όλα τα παγκάκια που είχαν θέσει υποψηφιότητα.

 

Ημερομηνία: 
Πεμ, 13/05/2010 - 03:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.