Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω στην πρώτη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Καλούμαστε σήμερα να εκλέξουμε το νέο μας Διοικητικό συμβούλιο και τους Εκπροσώπους μας στη Γενική Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, οι οποίοι αναλαμβάνουν τις τύχες της αυτοδιοίκησης για την επόμενη τριετία. Μια τριετία που προβλέπεται δύσκολη, όχι μόνο για την αυτοδιοίκηση αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.

Βρισκόμαστε στο μέσο μιας μεγάλης – πρωτόγνωρης θα έλεγα- κρίσης στην οποία εμείς, οι πλέον άμεσοι εκπρόσωποι των πολιτών, οφείλουμε και πρέπει όχι μόνο να σταθούμε όρθιοι αλλά και να πρωτοστατήσουμε με τις δράσεις μας στην αντιμετώπισή της. Πρέπει να διεκδικήσουμε τον νέο ρόλο της αυτοδιοίκησης στις συνθήκες που διαμορφώνονται καθημερινά. Οφείλουμε όλοι μας να επανακαθορίσουμε τις προτεραιότητες και τις ανάγκες μας με γνώμονα τον απλό άνθρωπο, τον δημότη, ο οποίος αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερα προβλήματα.

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εκλέγουμε σήμερα τα πρώτα αιρετά όργανα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Το φορτίο που αναλαμβάνουν είναι βαρύ. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, όλοι πρέπει να στηρίξουμε το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να ακουστεί πιο δυνατά και καθαρά η φωνή των Δήμων της Αττικής, η φωνή των ανθρώπων που εκπροσωπούν 4 εκατομμύρια κατοίκους. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την αυτοδιοίκηση που επιδιώκουμε και ζητάμε, για μια αυτοδιοίκηση κοντά στον πολίτη και εφοδιασμένη με τα κατάλληλα εργαλεία για να επιτελέσει αποτελεσματικά το ρόλο της. Και αυτό θα γίνει προς όφελος όχι δικό μας, αλλά της χώρας μας.

Με αυτές της σκέψεις, σας καλωσορίζω όλους στην Πρώτη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Ημερομηνία: 
Δευ, 26/09/2011 - 03:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.