Ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, μέσα από τα προγράμματά  και τις εκδηλώσεις του, στοχεύει να βρίσκεται  κοντά στα παιδιά , τους νέους καθώς και το άμεσο περιβάλλον τους  που έχει σαν έργο τη σωματική και την ψυχική τους υγεία.
Στη πρώτη γραμμή  των κυριότερων ενδιαφερόντων των μικρών και των νέων δημοτών μας είναι η ενασχόληση τους με το διαδίκτυο.

Το διαδίκτυο ενώ αποτελεί ένα εξαιρετικό πλαίσιο μάθησης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, μπορεί με τη μη σωστή χρήση του να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα που  αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των χρηστών.

Η Γνώση και όχι η απόρριψη της συγκεκριμένης ενασχόλησης των παιδιών και των εφήβων είναι εκείνη που θα μας βοηθήσει να βρισκόμαστε δίπλα τους σαν στηρικτές και όχι κριτές τους.
Η Γνώση θα μας βοηθήσει να έρθουμε πιο κοντά στην τεχνολογία μέσα από την οποία τα παιδιά μας μεγαλώνουν και αναπτύσσονται.
Η Γνώση θα μας ανοίξει τους δρόμους για ν΄ ανακαλύψουμε τους τρόπους και τα εργαλεία για την ορθή χρήση του διαδικτύου.
Η Γνώση είναι αυτή που θα μας φέρει κοντά στους νέους μας.

Νιώθοντας λοιπόν αυτή την ανάγκη το τμήμα Εθελοντισμού του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης, στο πλαίσιο Μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα πραγματοποιήσει σεμινάριο με θέμα «Ασφαλές Διαδίκτυο» για τους εθελοντές του προγράμματος «Συμμετέχω», καθώς επίσης και για τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους εργαζομένους του Ο.Ν.Α καθώς και του Δήμου Αθηναίων που επιθυμούν να εκπαιδευτούν πάνω στο παραπάνω θέμα.
 Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου(saferinternet .gr) και τη Δ/νση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ο.Ν.Α

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 20 ώρες και θα περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική άσκηση.
Έναρξη σεμιναρίου:11 Νοεμβρίου 2011

Μετά το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση από το Εθνικό Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως 05 Νοεμβρίου 2011 στο τμήμα Εθελοντισμού τηλ:2105284882-3.



 

Ημερομηνία: 
Παρ, 11/11/2011 - 08:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.