pandodekanesiako_brabeio

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων τιμώντας τη μνήμη του δωρητή και επιφανούς Συμιακού Λογοτέχνη Βασίλη Μοσκόβη, προκηρύσσει διαγωνισμό για συγγραφείς Ιστορικών, Λαογραφικών, Γλωσσολογικών και άλλων έργων που αναφέρονται στην Ιστορία και τον Πολιτισμό των Δωδεκανήσων (συνολικά ή ενός νησιού).

Οι συγγραφείς έργων που παρουσίασαν σχετικές εκδόσεις κατά τα τελευταία χρόνια (2006-2011) μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011 στη διεύθυνση «Δωδεκανησιακό Σπίτι», Δωδώνης 119, 10443 Αθήνα, ώστε να κριθούν από την αρμόδια Επιτροπή, προκειμένου να γίνει η απονομή του εν λόγω βραβείου σε Ειδική Τελετή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 51 51 541, κ. Βένη Στρατηγού.

Το βραβείο θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000€.

Ο Βασίλης Μοσκόβης, δώρισε στο Δήμο Αθηναίων το 1996 το Σπίτι και τη Συλλογή του όπου παρουσίαζε και αναπαριστούσε τα διάφορα έθιμα και τις ζωντανές παραδόσεις της Δωδεκανήσου. Για το λόγο αυτό ο χώρος ονομάστηκε Δωδεκανησιακό Σπίτι και όχι μουσείο. Από το 1977 καθιερώνει ετήσιο βραβείο για την καλύτερη μελέτη σχετικά με τον πολιτισμό της Δωδεκανήσου. Σήμερα έχει ξεκινήσει η προσπάθεια της διαμόρφωσής του, ως κέντρο μελετών για τα Δωδεκάνησα. Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, ανέλαβε το Σεπτέμβριο του 1996 τη συνέχιση του έργου του Βασίλη Μοσκόβη, ανακαίνισε εξωτερικά το κτίριο και άρχισε να οργανώνει ειδικές ξεναγήσεις, τόσο στους ενδιαφερόμενους για την επιστημονική μελέτη, όσο και σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τροφοδοτώντας τους νέους μας με λαογραφικά στοιχεία που σιγά σιγά εκλείπουν, μεταφέροντας τους αυτούσιο το κλίμα της Δωδεκανήσου.

Ημερομηνία: 
Τετ, 26/10/2011 - 08:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.