"Xαιρετίζω τις εργασίες της ημερίδας που διοργανώνει η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να κάνει γνωστή την πρόθεσή της για τη δημιουργία ενός μουσείου στο Γκάζι αλλά και να προωθήσει την ιδέα αυτή."

Κυρίες και κύριοι

Xαιρετίζω τις εργασίες της ημερίδας που διοργανώνει η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να κάνει γνωστή την πρόθεσή της για τη δημιουργία ενός μουσείου στο Γκάζι αλλά και να προωθήσει την ιδέα αυτή. Το πρώτο βήμα είχε ήδη γίνει την άνοιξη, όταν σε συνέντευξη τύπου δηλώσαμε ξεκάθαρα πως η λειτουργία της «Τεχνόπολις» μπορεί να είναι διπλή. Το δεύτερο βήμα γίνεται σήμερα με την διοργάνωση αυτής της ημερίδας. Το χρονικό της ιδέας αυτής μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, αλλά πιστεύω πως η εφαρμογή της δεν μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο. Ο χώρος είναι ένα μοναδικό μνημείο της ελληνικής βιομηχανικής κληρονομιάς και οφείλουμε να του προσδώσουμε την αξία που του αναλογεί. Πέρα λοιπόν από την προσπάθεια συντήρησής του και προβολής του μέσα από τις εκδηλώσεις του, χρειάζεται να αποκτήσει και ένα μουσειακό χαρακτήρα, με τον οποίο θα αναπαραστήσουμε και θα ερμηνεύσουμε το παρελθόν. Πιστεύω σε αυτή την προσπάθεια, γιατί θεωρώ πως ένα μουσείο αποτελεί χώρο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για τους επισκέπτες του αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση θα αποτελέσει επιπλέον, φόρο τιμής για τους παλιούς εργαζόμενούς του και τους κατοίκους της περιοχής. Θα είναι επίσης, το ιστορικό σημείο της πόλης που αναβιώνει την νεότερη ιστορία της και είναι ικανό να την συνδέσει με το παρόν. Ο Δήμος Αθηναίων θα σταθεί θερμός αρωγός σε όποιες ενέργειες αφορούν σε ένα βιομηχανικό μουσείο και βρίσκεται και θα βρίσκεται, πάντα δίπλα στους ανθρώπους που δουλεύουν για τη δημιουργία του αλλά και σ’εκείνους που βοηθούν με οποιοδήποτε τρόπο.

Ημερομηνία: 
Τρι, 01/11/2011 - 12:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.