Λίγες ημέρες απομένουν για την εκκίνηση του 29ου κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Η διοργάνωση του και φέτος αποτελεί ένα ακόμα μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει σταθερές και υψηλές αξίες τις οποίες μπορεί και οφείλει να στηρίξει και να μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Μαραθώνιος δεν είναι απλά ένας ακόμα αγώνας δρόμου, ειδικά όταν πραγματοποιείται στην Αθήνα και ακόμα περισσότερο όταν φέτος είναι  αφιερωμένος στον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ο Μαραθώνιος αποτελεί ένα ορόσημο για τη συμμετοχικότητα, και για το συμβολισμό της νίκης πάνω σε οτιδήποτε εχθρεύεται τη Δημοκρατία και την Ανεξαρτησία.

Ο Μαραθώνιος είναι ένας αγώνας αλληλεγγύης πάνω στην οποία πρέπει να «πατήσουμε» ώστε να ξεφύγουμε από τα βαρίδια του παρελθόντος.

Ο Μαραθώνιος είναι ένας αγώνας που τα ψυχικά αποθέματα, η δύναμη της ψυχής, υπερτερούν έναντι οποιωνδήποτε άλλων.

Ο Μαραθώνιος είναι ένας δρόμος διδαχής για την επιτυχία. Γι΄αυτό και παραμένει ο κορυφαίος αθλητικός αγώνας αλλά και ο κορυφαίος συμβολικός αγώνας: Συναίσθηση του καθήκοντος και ταυτόχρονα συνείδηση της ένταξης και της υποταγής σε έναν ανώτερο σκοπό.                            

Για να τον κερδίσει - ή απλά για να τον διανύσει κανείς - οφείλει να σταθεί με αξιοπρέπεια εμπρός στις προκλήσεις, οπλισμένος με θέληση, επιμονή, αλτρουισμό, δυναμισμό, και κυρίως πάθος.

Ταυτόχρονα, ο Μαραθώνιος συμπληρώνει με τα νοήματά του τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος και ενός πιο υγιούς τρόπου ζωής, που τόσο δοκιμάζονται στη καθημερινότητα μας. Είναι αγώνας με μηνύματα πολιτισμού καθώς ενώνει και υπενθυμίζει ότι για μια πλουραλιστική κοινωνία θα χρειαστεί όλοι να προσπαθήσουμε περισσότερο με άξονα την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο μας. Είναι τέλος, μια ευκαιρία αυτός ο Αγώνας ώστε να αναδειχτούν οι δυνατότητες της Αθήνας και της Ελλάδας στη προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα προβλήματα αυτή τη δύσκολη, ιστορικής  όμως σημασίας, συγκυρία.

Η Αθήνα οφείλει να στείλει το μήνυμα ότι τα καταφέρνει και κυρίως ότι μπορεί να αποτελεί τον αιώνιο θεματοφύλακα όλων αυτών των αξιών, και της τεράστιας παρακαταθήκης που άφησαν οι πρόγονοι μας. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας λοιπόν οφείλει να αποτελέσει ένα μεγάλο παγκόσμιο γεγονός που θα στρέψει τα μάτια των λαών της Γης, σε μια χώρα που μπορεί να νικήσει και που θα διασπείρει το νόημα του Μαραθώνιου Κινήματος.

Ημερομηνία: 
Τρι, 01/11/2011 - 12:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.