H επιστροφή στο κέντρο αποτελεί τον κρισιμότερο παράγοντα για να μπορέσει η περιοχή να ξανανιώσει πραγματικά. Όπως είχα επισημάνει και προεκλογικά, για να αναβαθμιστεί η περιοχή θα χρειαστεί ένα κίνημα «επιστροφής στην πόλη».

Η Αθήνα - ειδικά στη δύσκολη αυτή περίοδο - δεν θα ανακάμψει, αν δεν ανασχεθεί η φυγή των κατοίκων της και δεν επιστρέψει η κατοικία στις περιοχές που ερημώνουν. Η μετατροπή του πρώην ξενοδοχείου «La Mirage» σε χώρο κατοικίας για ένα δυναμικό κομμάτι του πληθυσμού αυτής της πόλης είναι το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Και η Πλατεία Ομονοίας η πιο κατάλληλη αφετηρία αυτής της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος.

Η κίνηση αυτή αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα που η επιτυχία του θα δώσει τη δυνατότητα ανάπλασης και άλλων κτηρίων που έχουν δημιουργήσει αστικά κενά και ενισχύουν την υποβάθμιση της πόλης. Ο συντονισμός με την κεντρική κυβέρνηση θα βοηθήσει ώστε ο σχεδιασμός να είναι ολοκληρωμένος και η υλοποίηση εφικτή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν πολύ καλή η συνεργασία με το υπουργείο εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς το πρώην ξενοδοχείο «La Mirage» ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας.

Όπως έχω επισημάνει πολλές φορές ασφαλής και βιώσιμη πόλη είναι η ζωντανή πόλη. Η πόλη στην οποία οι άνθρωποι κατοικούν, εργάζονται, κινούνται, ψυχαγωγούνται, δημιουργούν. Η πόλη που φιλοξενεί πολλές ταυτόχρονα χρήσεις, διάσπαρτες στον ιστό της. Μια τέτοια πόλη θέλουμε να κάνουμε την Αθήνα.

Ημερομηνία: 
Τετ, 09/11/2011 - 14:50

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.