foto_mets

Οι μαθητές δημοτικών σχολείων της Αθήνας κατέκλυσαν το Κλειστό Γήπεδο του Μετς «Π. ΓΚΑΣΓΚΑΣ» και παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό τις παρουσιάσεις αθλημάτων των παραολυμπιακών αγώνων από αθλητές που συμμετέχουν με την ελληνική σημαία  και έχουν διακριθεί σε παγκόσμιες διοργανώσεις.

Ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, διοργάνωσαν την εκδήλωση «Ο Αθλητισμός δεν κάνει διακρίσεις», την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου «Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με αναπηρία».

Ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Κώστας Παταβούκας είπε πως : «όλοι οι πολίτες είτε έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά είτε όχι, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας».

Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Κοντογιάννης επεσήμανε πως είναι η ώρα «να δώσουμε έμφαση στη συμμετοχή και όχι στη διάκριση» και πως «η αποδοχή στη διαφορετικότητα πρέπει να ξεκινάει από την εκπαίδευση»

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Παναγιώτα Ψαράκη ανέφερε ότι : «Το "μεγάλο στοίχημα" κινήματος των ατόμων με αναπηρία, δεν το κερδίσαμε ακόμα κι αυτό μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο».

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Αλέξης Καπλάνης.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Βουλευτής  Γιάννης Ιωαννίδης, από το Υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων οι κ.κ. Δασκαλάκης και  Τσολακίδης, από το Υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Άθλησης η κα Μαρινάκου, ο Πρόεδρος της ΕΠΕ Γιώργος Φουντουλάκης, η κα Ελένη Κάγκαλου μέλος του Δ.Σ. του Ο.Ν.Α., η κα Ελένη Αμυρά Διαμ. Σύμβουλος 7ης Δημοτικής Κοινότητας.

Στη λαμπερή διοργάνωση παραβρέθηκαν επίσης οι προπονητές ΑΕΚ, Περιστερίου και Ιλισσιακού κ.κ. Λιόγκας, Πεδουλάκης και Φλεβαράκης,ο Διεθνής Διαιτητής Τάσος Πηλωΐδης, οι Διεθνείς Αθλητές Άγγελος Κορωνιός, Λάζαρος Παπαδόπουλος,  Φώτης Παπαδόπουλος, Τζώρτζ Παπαδάκος, η ομάδα βόλλεϊ της ΑΕΚ, οι ομάδες μπάσκετ Αμαρουσίου και ΠΑΣΚΑ, οι αθλητές ξιφομαχίας Πάνος Τριανταφύλλου και Γεράσιμος Πυλαρινός,  ο Πρόεδρος της ΟΣΕΚΚ κ. Κούζας και πλήθος κόσμου.

Όσοι παραβρέθηκαν στην υπέροχη αυτή διοργάνωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορό με αμαξίδιο, πετοσφαίριση καθιστών, ξιφασκία με καρότσι καλαθοσφαίριση με καρότσι και τη μουσική ομάδα Α.μεΑ. του ΟΝΑ.

Ημερομηνία: 
Παρ, 02/12/2011 - 10:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.