odpinak

Έναν εύχρηστο οδηγό των Συλλογών Ζωγραφικής της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων  με θεωρητικά κείμενα και εικονογράφηση έργων κατά καλλιτεχνικές ομάδες και κινήματα, από το τέλος του 19ου αιώνα έως τις σύγχρονες διατυπώσεις , εξέδωσε ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων.

Η παρουσίαση των έργων έχει αφετηρία τον Ακαδημαϊσμό με εκπροσώπους τον Γιώργο Ιακωβίδη, Νικόλαο Ξυδιά, Γιώργο Ροϊλό, Σπυρίδωνα Προσαλέντη, Σπύρο Βικάτο και άλλους θιασώτες της Σχολής του Μονάχου. Ακολουθούν τα κινήματα του Ιμπρεσιονισμού, του Φωβισμού, του Εξπρεσιονισμού, του Υπερρεαλισμού και της Αφαίρεσης.

Ο κατάλογος παρέχει  τη  δυνατότητα στους φιλότεχνους να γνωρίσουν τη Συλλογή  μέσω μιας έκδοσης μικρής και οικονομικά προσεγγίσιμης. Την επιμέλεια είχε η Νέλλη Κυριαζή, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια η Σαλώμη Παπαδοπούλου. 

Οι μόνιμες συλλογές της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων , παρουσιάζονται στο κτήριο με είσοδο από την οδό Μυλλέρου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν άγνωστα έργα των Συλλογών της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Μεταξύ άλλων έργα των Ηλία Φέρτη (Πορτρέτο Πηνελόπης Λυδάκη), Σπύρου Παπαλουκά (Τοπίο Μυτιλήνης), Γεράσιμου Στέρη (Ορφέας και Ευρυδίκη), Άννας Κινδύνη (Λιμός), Χρήστου Δαγκλή (Τοπίο στο Παρίσι), Ιφιγένειας Λαγάνα (Το εργαστήριο του καλλιτέχνη), Θεοχάρη Μορέ (Χωρίς τίτλο). Την έκθεση υποστηρίζουν επίσης με έργα τους οι Σπυρίδων Προσαλέντης, Νικόλαος Ξυδιάς, Γεώργιος Ιακωβίδης, Γεώργιος Ροϊλός, Άγγελος Γιαλλινάς, Κωνσταντίνος Παρθένης, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Γιώργος Μπουζιάνης, Γιάννης Μηταράκης, Πάνος Σαραφιανός, Γιώργος Βακιρτζής, και άλλοι καταξιωμένοι Έλληνες εικαστικοί.

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων - Κτήριο Μεταξουργείου: Λεωνίδου και Μυλλέρου (Μεταξουργείο)

Στάση Μετρό: Μεταξουργείο

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως και Σάββατο 10.00 - 14.00 και 17.00 – 21.00

Κυριακή 10.00 – 14.00, Δευτέρα κλειστά

Ημερομηνία: 
Τρι, 06/12/2011 - 11:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.