Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση που μου απευθύνατε και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου του HAPCO. Στις δύσκολες οικονομικές μέρες που περνάμε, η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα παίρνει κατά την γνώμη μου έναν ακόμα πιο αναγκαίο χαρακτήρα. Όπως επίσης και η στενή συνεργασία μεταξύ διαφορετικών φορέων αλλά με κοινούς στόχους, ενδιαφέροντα και συμφέροντα.

 Η Αθήνα παραμένει ένας σημαντικός συνεδριακός προορισμός. Σε αυτό το γεγονός συνέβαλε ουσιαστικά ο επαγγελματισμός και το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών που χαρακτηρίζουν τη μεγαλύτερη μερίδα των Ελλήνων Οργανωτών Συνεδρίων καθώς και η σοβαρή και αποτελεσματική λειτουργία του HAPCO. Από την πλευρά μας, θέλω να σας διαβεβαιώσω για την ισχυρή βούληση της δημοτικής αρχής για στήριξη του συνεδριακού τουρισμού στην Αθήνα.

 Η παραμονή των συνεδρίων της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας για το 2012 - 2013 και 2014 αποτελεί επιτυχία. Με την συντονισμένη προσπάθεια όλων μας και η ιδιαίτερη συμβολή και προσπάθεια που κατέβαλε ο HAPCO για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι όλοι μαζί αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε. Ο δρόμος όμως είναι ακόμα μακρύς και η προσπάθεια από όλους μας μεγάλη.

 Ειδικότερα στον τουρισμό πόλης πιστεύω ότι στην Αθήνα έχουμε πάρα πολλά πράγματα να κάνουμε και ως Πολιτεία και ως Δήμος και ως πολίτες. Η εικόνα και η ταυτότητα της πόλης μας, οι συνέργιες με το παραγόμενο σύγχρονο πολιτιστικό προϊόν, αλλά και η κωδικοποίηση, η επικοινωνία και διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος, είναι θέματα που πρέπει να μπουν στην ατζέντα όλων των φορέων που ασχολούνται έμμεσα ή άμεσα με τον τουρισμό.

Ας πάρουμε για παράδειγμα εφόσον μιλάμε για τουρισμό πόλης και ανταγωνισμό, την υψηλότατη επιβάρυνση και για τους επιβάτες και για τις αεροπορικές εταιρίες του αεροδρομίου Ελευθ. Βενιζέλος. Το κόστος, όπως γνωρίζετε, είναι σημαντικά υψηλότερο από κάθε δυνητικό μας ανταγωνιστή στην Μεσόγειο.

 Μην ξεχνάμε ότι σημαντικότατο κομμάτι των δημοτικών εσόδων των πρωτευουσών, στην Ευρώπη τουλάχιστον, προέρχεται από τον τουρισμό. Ξεχάσαμε πολύ γρήγορα μέσα στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της κακής πολιτικής διαχείρισης, τη μεγάλη δουλειά και τους τεράστιους πόρους που ξοδέψαμε πραγματοποιώντας στην Αθήνα, μία από τις καλύτερες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, στην ιστορία του θεσμού. Και ξεχάσαμε επίσης και δεν εκμεταλλευτήκαμε ακόμα την κληρονομιά που μας άφησαν σε επίπεδο διεθνούς εικόνας αλλά και υποδομών.

  Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι χρειάζεται μεθοδευμένο έργο και σοβαρός προγραμματισμός για να αυξήσουμε τα μερίδιά μας στη διεθνή συνεδριακή τουριστική αγορά. Γι’ αυτό το λόγο βρίσκομαι εδώ σήμερα κοντά σας∙ για να σας διαβεβαιώσω ότι βρίσκομαι στο πλευρό σας και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου προκειμένου να βοηθήσω προσωπικά αλλά και το Γραφείο Συνεδρίων του Δήμου Αθηναίων στην προσέλκυση μεγάλων διεθνών συνεδρίων στη πόλη μας.

 Η ενίσχυση της οικονομίας της πόλης μέσα από τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την αποτελεσματική διαχείριση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της ως συνεδριακός προορισμός, αποτελεί βασική μας στρατηγική προτεραιότητα.

 Απευθύνω ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας σε όλα τα στάδια υλοποίησης του σχεδίου μας, αλλά και για την ανάληψη νέων κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της μητροπολιτικής Αθήνας ως συνεδριακού τουριστικού προορισμού καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και υλοποιεί παρεμβάσεις και στην καθημερινότητα, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα της πόλης μας. Π.χ. Έχουμε ετοιμάσει τους στρατηγικούς άξονες για τη βιώσιμη μετακίνηση στην Αθήνα. Εκεί θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα των τουριστικών φορέων, σε σχέση με τη στάθμευση και τη μετακίνηση των τουριστικών οχημάτων. Προετοιμάζουμε μέσα στο 2012 και θα μπορούμε να παρουσιάσουμε, μέσα από το διαδίκτυο, μία πλήρη και αναλυτική ατζέντα πολιτιστικών εκδηλώσεων, γεγονότων και δράσεων, ώστε και οι ανεξάρτητοι τουρίστες, αλλά και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες να μπορούν να συνδυάζουν την οργάνωση των ταξιδιών τους και των συνεδρίων τους με τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία και δραστηριότητα σε κάθε μορφή τέχνης. Επίσης, αμέσως μετά τις εκλογές - όποτε γίνουν - θα παρουσιάσουμε νομοθετική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για τις διαδηλώσεις σε σχέση με την λειτουργία της πόλης.

 Ο δήμος Αθηναίων παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία επενδύει εκ νέου στο Γραφείο Συνεδρίων της Αθήνας δίνοντας έμφαση για το 2012 στον ανασχεδιασμό της λειτουργίας του Athens Convention Bureau με σκοπό την καλύτερη δυνατή προώθηση της Αθήνας σε όλους τους τομείς της συνεδριακής αγοράς και τη βελτίωση των διαδικασιών έρευνας, εντοπισμού και προσέλκυσης διεθνών συνεδρίων. Δηλαδή το ACB το ενισχύουμε μέσω της εξωστρέφειας, της ποιότητας των υπηρεσιών του και ως εκ τούτου της αποτελεσματικότητας του. 

 Μέσω της στενής συνεργασίας μας με τον ιδιωτικό τομέα σκοπεύουμε να θωρακίσουμε την Αθήνα ως προορισμό και σταδιακά να την καθιερώσουμε ως έναν εκ των κορυφαίων της Ευρώπης και του κόσμου. Το όραμά μας είναι να καταστήσουμε την Αθήνα, ως έναν ανταγωνιστικό συνεδριακό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενισχύοντας έτσι το σύνολο της τοπικής οικονομίας αλλά και της προσπάθειας για την ανάταση της Ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

  Ειδικά από την πλευρά μας, σας διαβεβαιώνω ότι, ο Δήμος Αθηναίων και το Athens Convention Bureau δεν θα αφήσουμε την παραμικρή ευκαιρία που υπάρχει στη διεθνή αγορά να πάει χαμένη.

                                                                                      Σας ευχαριστώ

Ημερομηνία: 
Πεμ, 08/12/2011 - 12:45

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.