jpg

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η « Ένωσις Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών»  διοργανώνουν τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Τελετή απονομής των Βραβείων, Τιμητικών Διακρίσεων και Επαίνων των Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2011, καθώς και των Βραβείων «Κάρολος Κουν» 2011. Η συνεργασία των 2 πολιτιστικών φορέων –που πραγματοποιείται με επιτυχία τα τελευταία 15 χρόνια, είναι αφιερωμένη  στη μνήμη του διαπρεπούς ποιητή και θεατρικού κριτικού Γιάννη Βαρβέρη, που έφυγε πρόωρα και αδόκητα από τη ζωή πριν λίγους  μήνες.

Αναγνωρισμένος ως ο εγκυρότερος  θεσμός, τα Βραβεία Κριτικών αγκαλιάζουν όλες τις κατηγορίες της ελληνικής λόγιας δραστηριότητας, αλλά και  τη θεατρολογική και μουσικολογική επιστήμη.

Στην τελετή απονομής θα τιμηθούν, κατά την κρίση των κριτικών που απαρτίζουν τις σχετικές Επιτροπές,  οι διαπρέποντες στο χώρο του νεοελληνικού θεάτρου σκηνοθέτες, ηθοποιοί και δραματουργοί, κατά την περίοδο 2010 - 2011, με βραβεία αφιερωμένα στη μνήμη του Καρόλου Κουν, ενός ανθρώπου που ανάλωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του νεοελληνικού θεάτρου.

Κεντρικό πόλο ενδιαφέροντος αποτελούν τα δύο Μεγάλα Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής της Ενώσεως για την περίοδο 2010 –2011.

Στον τομέα του Θεάτρου περιλαμβάνονται και Βραβεία Διεθνούς Θεατρικού Ρεπερτορίου και  Αρχαίου Δράματος.

Ο τομέας της Μουσικής περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες διακρίσεις σε Πολιτισμικό Οργανισμό δραστηριοποιούμενο στην Περιφέρεια, σε Δίσκο Ελληνικού Ενδιαφέροντος, καθώς και σε Νέο ή Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη.

Οι Επιτροπές Θεάτρου και Μουσικής απαρτίζονται και αυτή τη φορά από κριτικούς προερχόμενους από ένα ευρύ φάσμα της έντυπης δημοσιογραφίας. Συγκεκριμένα την Επιτροπή Θεάτρου αποτελούν αλφαβητικά οι: Αριστούλα Ελληνούδη, Γρηγόρης Ιωαννίδης, Σάββας Πατσαλίδης, Εύη Προύσαλη και Μαρώ Τριανταφύλλου. Η Επιτροπή Μουσικής αποτελείται από τους: Γιώργο Λεωτσάκο, Κυριάκο Λουκάκο, Λιάνα Ρουσσιάνου – Πιπεράκη, Κωνσταντίνο Καράμπελα – Σγούρδα και Αλέξη Σπανίδη.

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων υποστηρίζει ενεργά από το 1996 τη διοργάνωση της « Ένωσις Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών» για την  απονομή των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής και των Βραβείων «Κάρολος Κουν».

Το σύμβολο για τα Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής είναι επίχρυσο ακριβές αντίγραφο στεφανιού, το οποίο βρέθηκε σε βασιλικό τάφο της Αττικής Ελληνιστικής Εποχής και φυλάσσεται στο Μουσείο Μπενάκη. Το βασικό σύμβολο των Βραβείων Καρόλου Κούν, είναι αντίγραφο του «Ήλιου», το οποίο φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Διαμαντής Διαμαντόπουλος για τις ανάγκες της σκηνοθεσίας της «Άλκηστης» του Ευριπίδη, που ήταν και το πρώτο αρχαιοελληνικό έργο που σκηνοθέτησε ο Κάρολος Κουν.

Ημερομηνία: 
Παρ, 09/12/2011 - 11:20

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.