Χαιρετίζουμε πρωτοβουλίες σύγχρονης τεχνογνωσίας, γόνιμου πειραματισμού και εξωστρέφειας που συμβάλλουν στην ελεύθερη διακίνηση σκέψεων, θέσεων και προτάσεων για μια καλύτερη Αθήνα, δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης και επεσήμανε:«Ελεύθερη πόλη είναι η ζωντανή πόλη και ζωντανή πόλη είναι η λειτουργική πόλη».

 

Αγαπητοί Φίλες ,Φίλοι και Συνεργάτες,

 

Γιατί πρέπει να σας πω ότι σας αισθάνομαι σαν συνεργάτες στην προσπάθεια που κάνουμε μαζί με τους πολίτες, τις οργανώσεις τους, τις πρωτοβουλίες τους και τις γνώσεις τους για την ανάταση της Αθήνας στους χαλεπούς καιρούς της λιτότητας και της κρίσης που περνάμε.

 

Η λειτουργία της πόλης, η οργάνωση της, τα δίκτυα της, οι ομορφιές της αλλά  και τα προβλήματα της είναι θέματα  που απασχολούν και πρέπει να απασχολούν κάθε μέρα το Δήμο της Αθήνας.

 

Πρωτοβουλίες λοιπόν σαν την δικιά σας με παρουσία, άποψη, προτάσεις, ιδέες είναι όχι μόνο χρήσιμες, αλλά απαραίτητες για την συγκρότηση στιβαρών θεσμών συμμετοχής για την Αθήνα που ονειρευόμαστε και μπορούμε να φτιάξουμε, ειδικότερα, όταν η πρωτοβουλία αυτή εμπεριέχει τη μεταφορά σύγχρονής τεχνογνωσίας, γόνιμου πειραματισμού, εξωστρέφειας και εν τέλει ελευθερίας δράσεων και προτάσεων.

 

Θέλω να σας εκμυστηρευτώ ότι ένα από τα θέματα που θα πρέπει οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθημερινά να επιλύουμε, είναι αυτό της διοίκησης και της γραφειοκρατίας που κάθε μεγάλος οργανισμούς έχει, σε ισορροπία, με την πραγματικότητα της πόλης και των ανθρώπων της, με τις μικρές ή μεγάλες πρωτοβουλίες των πολιτών της και την ελευθερία σκέψης και δράσης που αυτές οι πρωτοβουλίες, έχουν, χωρίς τα βαρίδια των αργοκίνητων μηχανισμών, των καθυ­στερήσεων, των καβγάδων για τις συν- αρμοδιότητες, που οδηγούν εν τέλει στην ρουτίνα, τη συντήρηση και την ακινησία.

 

Όπως και προεκλογικά λέγαμε, την πόλη αυτή δεν την χαρίζουμε σε κανέναν. Δεν τη χαρίζουμε ούτε στην αυθαιρεσία των ιδιωτικών συμφερόντων, ούτε στην αυθαιρεσία της γραφειοκρατίας του δήμου.

 

Θέλουμε μια ανοιχτή, μια ελεύθερη, μια ζωντανή πρωτεύουσα.

Θέλουμε οι πολίτες να επανακτήσουν την πόλη τους. Να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Στους 10 μήνες που πέρασαν από τις εκλογές με μικρά, δύσκολα, καθημερινά  αλλά σταθερά βήματα σε όλα τα επίπεδα, αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε.

 

Να ξαναβάλουμε τους πολίτες στο παιχνίδι.  Να δουλέψουμε μαζί τους για να καλύψουμε τα κενά που άφησε η πολύχρονη  απόσυρση του Δήμου στους πιο ζωτικούς τομείς για της πόλης. Στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, στην κοινωνική πρόνοια και τις δράσεις για τους πολίτες που δοκιμάζονται, στον οδοφωτισμό, στην καθαριότητα, στο τουρισμό την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, στις μεγάλες πολεοδομικές και χωροταξικές παρεμβάσεις.

 

Η επιστροφή στη πόλη και η ανάληψη των ζωτικών λειτουργιών από το Δήμο και τους πολίτες του, είναι κομβικό σημείο των δράσεων και των ενεργειών μας.

Ελεύθερη πόλη είναι η ζωντανή πόλη και ζωντανή πόλη είναι η λειτουργική πόλη.

Θέλουμε την βοήθεία σας και την συμμετοχή σας, πιστεύουμε στην κοινωνία πολιτών, προερχόμαστε από αυτήν.

Ο Δήμος Αθηναίων καταθέτει 5 προτάσεις για τις ομάδες του Eco Week. Οι προτάσεις αυτές αποτελούν προτεραιότητες του Δήμου τόσο από άποψη πολεοδομικής παρέμβασης και αστικής αναζωογόνησης όσο και πιλοτικής εφαρμογής περιβαλλοντικών δράσεων που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και σε άλλα σημεία της πόλης.

 

Οι προτάσεις μας έχουν διαφορετική κλίμακα παρέμβασης ξεκινώντας από το επίπεδο της πολεοδομικής γειτονιάς και καταλήγοντας στο επίπεδο του μεμονωμένου αστικού κοινόχρηστου χώρου μιας πλατείας.

 

Με αυτό τον τρόπο, ο Δήμος έχει ως στόχο τη δημιουργία αρχιτεκτονικών και όχι μόνο προτάσεων σε μία σειρά από πολεοδομικά προβλήματα που μας απασχολούν. Η δυνατότητα συνεργασίας με νέους επιστήμονες και φοιτητές που δίνει η πλατφόρμα του Ecoweek, είναι μοναδική και ευελπιστούμε στη συνεργασία του Δήμου με τα εργαστήρια που θα συσταθούν και μετά το τέλος του Ecoweek, ώστε κάποιες από τις προτάσεις αυτές να γίνουν πραγματικότητα.

 

Επιπλέον, οι προτάσεις μας κατευθύνονται χωρικά σε 6 από τις 7 δημοτικές κοινότητες προκειμένου να μελετηθούν περιπτώσεις με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά, ενώ αντιμετωπίζουν με λογική αποκέντρωσης το σύνολο σχεδόν των διοικητικών  ορίων του Δήμου, Ακαδημία Πλάτωνος- Προσφυγικά στην Πανόρμου – Ενοποίηση Οικοδομικών Τετραγώνων στη Βίλα Κλωναρίδη- Πλατεία Μάχης Αναλάτου στο Ν. Κόσμο και Πλατεία Κυψέλης.

 

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη προσπάθειά σας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στο Δήμο Αθηναίων θα βρείτε κάθε δυνατή συμπαράσταση για την επίτευξη των κοινών μας θέλω να πιστεύω, στόχων.

 

Και πάλι σας ευχαριστώ.

Ημερομηνία: 
Δευ, 12/12/2011 - 22:10

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.