koinallil

 Ενισχύουμε τα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης, στον άξονα κοινωνικής ευαισθησίας και όχι απλά φιλανθρωπίας ενόψει και των εορτών και εντατικοποιούμε τους μηχανισμούς επανένταξης για όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με τα όρια της φτώχιας, ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ,στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο Ρ/Σ ΣΚΑΙ. «Να μεταβούμε από τη φιλανθρωπία στην κοινωνική αλληλεγγύη» δήλωσε ο κ. Καμίνης  και αναφερόμενος στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με θέμα «Δράσεις Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» γνωστοποίησε ότι τέθηκαν επί τάπητος οι προτάσεις και τα προγράμματα των εμπλεκομένων φορέων και σε επικείμενη σύσκεψη θα καθοριστούν και θα αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις.

 

Α.ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: Καλημέρα σας. Χρόνια Πολλά.

 

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Καλημέρα. Χρόνια Πολλά σε όλους.

 

ΔΗΜ:Συμμετείχατε σε μια σύσκεψη υπό τον κύριο Παπαδήμο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και τους Αντιπροέδρους Θεόδωρο Πάγκαλο και Ευάγγελο Βενιζέλο. Τι αποφασίστηκε κύριε Δήμαρχε:

 

ΓΚ: Πρώτα από όλα παρουσιάστηκαν τα διάφορα μέτρα, τα οποία μέχρι τώρα έχουν λάβει διάφοροι φορείς όπως είναι η Εκκλησία, ο δήμος Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής. Από κει και πέρα αποφασίστηκε δέσμη μέτρων ενίσχυσης των ανέργων.

 

ΔΗΜ: Και θα έλεγα οι πολίτες της Αθήνας και της Ελλάδος συνολικότερα κύριε Δήμαρχε, οι οποίοι με τις αγορές τους στα καταστήματα τροφίμων ενισχύουν το έργο της εκκλησίας.

 

ΓΚ: Ακριβώς. Ενισχύουν το έργο της Εκκλησίας. Το ξέρω αυτό σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ. Παράλληλα, είχα την ευκαιρία να εκθέσω το κοινωνικό έργο που επιτελεί ο δήμος και στο θέμα των συσσιτίων και στο θέμα των αστέγων και να εκθέσω, επίσης, πολύ συγκεκριμένα το πρόγραμμα ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο έχουμε μπροστά μας και το οποίο απαιτεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

 

ΔΗΜ: Παρενθετικά προτού προχωρήσετε, εννοείτε πως όσο προχωρήσει αυτή η συνεργασία από αυτές τις ποσότητες τροφίμων - εμείς θέλουμε να την κρατήσουμε και πέρα από την περίοδο των εορτών τη συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ και την εκκλησία, βεβαίως σε συνεργασία Δήμου Αθηναίων και Εκκλησία της Ελλάδος- να έρχονται και για την

ενίσχυση των δικών σας μονάδων.

 

ΓΚ: Ο δήμος Αθηναίων έχει φτιάξει τα δικά του κανάλια. Το ζήτημα είναι όλα αυτά να συντονιστούν. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια διάχυτη και έντονη επιθυμία των ανθρώπων να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους. Το οποίο βλέπουμε να γίνεται και λόγω Χριστουγέννων. Πρώτα από όλα πρόκληση είναι να το κρατήσουμε και μετάτα Χριστούγεννα, γιατί δε μιλάμε πια για μια απλή θρησκευτική εκδήλωση φιλανθρωπίας, αλλά για ένα συντονισμένο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

ΔΗΜ: Σωστά κύριε Δήμαρχε.

 

ΓΚ: Αυτό είναι το πρώτο. Το πρώτο είναι να μη περιοριστεί στη περίοδο των εορτών. Το δεύτερο είναι ότι πρέπει όλο αυτό κατά κάποιο τρόπο να συντονιστεί, ούτως ώστε να κατανέμεται και ορθολογικότερα η βοήθεια την οποία παίρνουν οι άνθρωποι από διάφορες πηγές και η οποία έρχεται αυθόρμητα και με μεγάληδιάθεση.

 

ΔΗΜ: Μπορείτε να το αναλάβετε εσείς ως Δήμος Αθηναίων κύριε Καμίνη:

 

ΓΚ: Βεβαίως.Ο δήμος μπορεί να αναλάβει το συντονισμό.

 

ΔΗΜ: Θα χαρούμε πολύ να συνεργαστούμε τότε για να γίνει με ένα τρόπο, διότι θέλουμε και εμείς.

 

ΓΚ: Με πάρα πολύ μεγάλη χαρά. Με πάρα πολύ μεγάλη χαρά να το κάνουμε αυτό. Κατά δεύτερο λόγο πρέπει να αλλάξουμε πια τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας κύριε Πορτοσάλτε. Πρέπει να μεταβούμε από τη φιλανθρωπία στην κοινωνική αλληλεγγύη. Τι εννοώ με αυτό; Εννοώ όχι μόνο να βλέπουμε τον άνεργο, τον άστεγο ως έναν παθητικό δέκτη υπηρεσιών. Βέβαια, δεν είναι ευκαταφρόνητο αυτό από μόνο του, αλλά θα πρέπει να τους ενεργοποιήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Για αυτό εμείς στα προγράμματα που έχουμε αυτή τη στιγμή έτοιμα, και τα υποβάλουμε στο Υπουργείο Εργασίας, προβλέπουμε και δράσεις επανένταξης ιδίως των αστέγων και των ανθρώπων, οι οποίοι  αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κατάσταση πολύ κοντά στην απόλυτη φτώχεια. Πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να επανεκπαιδευτούν, πρέπει να υπάρξουν επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις να τους προσλάβουν, πρέπει να υπάρξουν επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις να τους απασχολήσουν και μετά αυτοί να αυτοαπασχοληθούν. Πρέπει, δηλαδή, να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ανθρώπους ως πρόσωπα τα οποία μπορούν να επανενταχθούν στη κοινωνία. Αυτό είναι το κρίσιμο. Αυτή η μεγάλη στροφή πρέπει να γίνει.

 

ΔΗΜ: Για να γίνουν όλα αυτά θα γίνει άλλη μία υποομάδα εργασίας: Τι αποφασίσατε χθες:

 

ΓΚ: Από τη πλευρά του δήμου εμείς έχουμε έτοιμα επιχειρησιακά προγράμματα να τα υποβάλουμε στο Υπουργείο Εργασίας. Από τη πλευρά των άλλων φορέων, ανακοίνωσε συγκεκριμένα προγράμματα για τη καταπολέμηση της ανεργίας ο πρωθυπουργός. Θα ξανασυναντηθούμε σε λίγες εβδομάδες με έμφαση στα θέματα της Αθήνας.

 

ΔΗΜ: Και εμείς μετά τις γιορτές κύριε Δήμαρχε, εννοώ από τις 2 Ιανουαρίου στις 6 ανά δύο ημέρες στην εκπομπή του Βασίλη Κουφόπουλου θα επανέλθουμε με θέματα Αθήνας με αρχή τη Κυψέλη. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά που κάναμε αλλά με πιο εντατικό  βαθμό.

 

ΓΚ: Με μεγάλη χαρά να συμμετάσχουμε κύριε Πορτοσάλτε.

 

ΔΗΜ: Συνεπώς θα συναντηθούμε για τα θέματα της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα θα δούμε αυτές τις ημέρες το θέμα της συνεργασίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το Δήμο Αθηναίων και τις άλλες Μητροπόλεις για το πώς διοχετεύονται αυτά τα τρόφιμα τα οποία αγοράζουμε.

 

ΓΚ: Βεβαίως. Να προσθέσω ότι με την Αρχιεπισκοπή συνεργαζόμαστε εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο θέμα των συσσιτίων. Στη Σοφοκλέους όπου παρέχει τα συσσίτια του ο δήμος παρέχεται χώρος και στην Εκκλησία να κάνει το ίδιο. Πρέπει να πω ότι ο δήμος έχει εκπονήσει μια μελέτη για το Λυσσιατρείο που βρίσκεται στην Ιερά Οδό την οποία θα παραδώσει  στην εκκλησία μαζί με την Περιφέρεια Αττικής, στην οποία ανήκει ο χώρος του Λυσσιατρείου ούτως ώστε και εκεί η Εκκλησία να μπορέσει να επιτελέσει με βοήθεια ιδιωτικών ιδρυμάτων το φιλανθρωπικό της έργο, το έργο κοινωνικής αλληλεγγύης το οποίο έχει αναλάβει.

 

ΔΗΜ: Σας ευχαριστώ πολύ. Καλημέρα σας. Σας εύχομαι Καλή Χρονιά. Θα τα πούμε από κοντά.

 

ΓΚ: Υγεία σε όλους.

 

Ημερομηνία: 
Πεμ, 29/12/2011 - 14:35

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.