homeless

Σε ετοιμότητα τίθεται το δυναμικό του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να παρασχεθεί κάθε βοήθεια σε άστεγους συμπολίτες μας, εν όψει της περαιτέρω επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.

Το γυμναστήριο του Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών) θα παραμένει ανοιχτό, ομάδες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης μοιράζουν κουβέρτες και τρόφιμα, ενώ οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα και τη Δημοτική Αστυνομία, επιφορτίστηκαν από τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, -για τις ημέρες των έντονων φαινομένων- και με την ευθύνη του εντοπισμού, πιθανών, έκτακτων αναγκών. Ο κ. Καμίνης ζήτησε τη συνεργασία των πολιτών, καθώς των μη Κυβερνητικών και εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για έκτακτες ανάγκες: 210 5246515- 210 5239465

Συνέντευξη δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ

Πορτοσάλτε: Καλημέρα σας κ. Δήμαρχε.

Δήμαρχος: Καλημέρα.

Πορτοσάλτε: Καλή Χρονιά σας εύχομαι κ. Δήμαρχε.

Δήμαρχος: Επίσης, σε εσάς και τους ακροατές.

Πορτοσάλτε: Εν όψει του δριμύ ψύχους που ίσως να είναι και δριμύτερο από τις προηγούμενες ημέρες. Πρέπει να ληφθούν και φαντάζομαι ο Δήμος Αθηναίων εργάζεται επ’ αυτού να ληφθούν κάποια μέτρα γι’ αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν ξέρω κι  αν καταμετρηθεί κι είμαστε βέβαιοι ότι είμαστε τόσοι, που θα τους βρούμε τους αστέγους, που πρέπει να προφυλαχτούν. Δεν είναι μόνο, συγκεντρώνονται από τις υπηρεσίες κουβέρτες αλλά μήπως πρέπει να γίνει κάτι περαιτέρω, κάτι να ανοίξουν χώροι, να μπουν μέσα αυτοί οι άνθρωποι; 

Δήμαρχος: Οι χώροι, έχουν ήδη ανοίξει κ. Πορτοσάλτε. Είναι το μεγάλο γήπεδο του μπάσκετ που διαθέτει ο Δήμος στην περιοχή του Ρουφ και αν χρειαστεί θα ανοίξουν ακόμα και οι λέσχες φιλίας. Επ’ αυτού δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Προβλέπεται επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, την Κυριακή και την Δευτέρα

Πορτοσάλτε: Και όλη την εβδομάδα λέγεται από την πρόγνωση.

Δήμαρχος: Ο Δήμος βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Υπολογίζονται, γιατί αναφέρατε για αριθμό, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καταμέτρηση στον αριθμό, γιατί καταλαβαίνεται και ο πληθυσμός, αυτός καθ’ αυτός δεν είναι κάτι εύκολα μετρήσιμο. Υπολογίζονται πάντως κάποιες εκατοντάδες. Πολλοί μιλάνε για 1.500-2.000. Εμείς έχουμε δώσει εντολές και στις υπηρεσίες καθαριότητας και στην δημοτική αστυνομία, καθ’ όλη την διάρκεια αυτών των ημερών να έχουνε και τα μέλη την προσοχή τους σε αυτά τα φαινόμενα για να είναι έτοιμες να παρέμβουν. Από αυτή την πλευρά καλούμε και τις εθελοντικές οργανώσεις, τις ΜΚΟ, όταν εντοπίζουν αστέγους, αστέγους οι οποίοι θέλουν και να στεγαστούν και θα σας πω τι εννοώ με αυτό, αμέσως να ειδοποιούν τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να τους φιλοξενήσουν. Μιλάω για κάποιες περιπτώσεις αστέγων, οι οποίοι είναι χρόνια άστεγοι, δεν θέλουν καν να φιλοξενηθούν κάπου. Υπάρχει ξέρετε

Πορτοσάλτε: Ναι, υπάρχουν ειδικές συνθήκες, το αντιλαμβάνομαι

Δήμαρχος: Ειδικές συνθήκες και νοοτροπίες. Κάποιοι δεν θέλουν να χάσουν και την γωνιά τους ξέρετε. Ο Δήμος βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

Πορτοσάλτε: Ναι. Αλλά το θέμα εδώ είναι να μην χάσουμε καμία ανθρώπινη ζωή, γιατί οι συνθήκες είναι σκληρές. 

Δήμαρχος: Αρκεί να βοηθήσει κάπως και η τύχη. Γιατί σας είπα, δεν πρόκειται για κάποιες δεκάδες, ούτε για κάποιες εκατοντάδες. Προχθές, βρήκαμε στο Ζάππειο ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, βρήκε κάποιον τυχαία, ο οποίος αν παρέμενε έξω δεν ξέρουμε πια θα ήταν η τύχη του.

Πορτοσάλτε: Μάλιστα. Αν συναντάει κανείς στο διάβα του άστεγο, με ένα τρόπο να τον ενημερώσουμε ότι διατίθεται. Τι να λένε οι πολίτες, κ. Καμίνη; Να τον καθοδηγούν στο Ρουφ, στο γήπεδο;

Δήμαρχος: Ότι υπάρχει έτοιμη υποδοχή, πρώτα απ’ όλα στο γήπεδο του Ρουφ του Δήμου Αθηναίων. Μετά ότι υπάρχουν και το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στην Σοφοκλέους. Αν χρειαστεί, αν επιδεινωθούν ιδιαίτερα οι καιρικές συνθήκες, θα ανοίξουμε ακόμη και τις Λέσχες Φιλίας, να φιλοξενηθούν άστεγοι. Χώρος θα υπάρχει και υπάρχει πάντοτε ανοιχτό το Ρουφ στον Δήμο Αθηναίων. Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι θα μπορούν να καθοδηγηθούν ή ακόμη και στην ανάγκη να μεταφερθούν.

Πορτοσάλτε: Θα είμαστε σε επικοινωνία. Ο κ. Αποστολόπουλος χθες το βράδυ ήταν φιλοξενούμενος σε απογευματινή εκπομπή στο ραδιόφωνο. Είπε για την συγκέντρωση με κουβέρτες κ.τ.λ. και τι άλλο χρειάζεστε, κ. Καμίνη; 

Δήμαρχος: Ακούστε κάτι. Ότι μπορεί να προσφερθεί, είναι ευπρόσδεκτο. Αυτό όχι τώρα, πάντοτε υπάρχουν δομές στον Δήμο. Και το Παντοπωλείο και ο χώρος Υποδοχής ρούχων κ.τ.λ. Εμείς έχουμε κουβέρτες και από τις κατασκηνώσεις. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Πορτοσάλτε: Μάλιστα.

Δήμαρχος: Έχουμε πλήρη εξοπλισμό και βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και πάλι απευθύνω έκκληση στις εθελοντικές οργανώσεις, τις ΜΚΟ να συνεργαστούν, είμαστε ανοιχτοί.

Πορτοσάλτε: Κύριε Καμίνη, θα ήθελα να σας βάλω άλλη μια παράμετρο και θα ολοκληρώσουμε την συζήτηση μας. Αναφορικώς με αυτή την προσπάθεια την οποία κάνουμε κι εμείς είμαστε οι ενδιάμεσοι, μεταξύ κοινωνίας και συνανθρώπων μας, αυτό που λέμε το όλοι μαζί και αγορά τροφίμων, τα οποία διοχετεύονται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, τις Μητροπόλεις του λεκανοπεδίου, όλης της Ελλάδος, Εκκλησία Κρήτης κ.τ.λ. Μήπως μπορούμε να συνεργαστούμε κάποια τρόφιμα να έρχονται και σε εσάς, στις δικές σας δομές;

Δήμαρχος: Κύριε Πορτοσάλτε, ναι, ούτε συζήτηση. Ήδη οι δομές υπάρχουν και ετοιμαζόμαστε, αυτή την στιγμή έχουμε αρχίσει την διεύρυνση τους, να λειτουργήσει ο Δήμος ως κέντρο συντονισμού, ως κόμβος όλων των προσπαθειών που γίνονται στην Αθήνα, αφορμή των ή και περισσότερων ή λιγότερων οργανωμένων, για να δεχτούμε όχι μόνο τρόφιμα, παντός είδους βοήθεια και να την κατευθύνουμε εκεί χρειάζεται. Σε λίγο θα λειτουργήσουν 30 τηλεφωνικές γραμμές του Δήμου Αθηναίων. Γι’ αυτό θα είμαστε έτοιμοι και θα το συζητήσουμε πιστεύω και στο σταθμό σας και στα Μ.Μ.Ε. Ο Δήμος αυτή την στιγμή ετοιμάζεται να λειτουργήσει ως κόμβος αλληλεγγύης για όλη την πόλη. 

Πορτοσάλτε: Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ, κ. Καμίνη. Καλημέρα σας.

Δήμαρχος: Γεια σας.

Ημερομηνία: 
Παρ, 13/01/2012 - 10:35

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.