homeless2

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, ένα όλο και πιο πιεστικό αίτημα των καιρών, γίνεται πραγματικότητα.

Ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε τη μετατροπή του κτιρίου του "Μπάγκειου" Ιδρύματος, στην οδό Αρμοδίου 12 στη Βαρβάκειο Αγορά, σε Κέντρο Ημέρας για τους άστεγους. Οι δοκιμαζόμενοι συμπολίτες μας θα μπορούν να εξυπηρετούνται στις ημερήσιες ανάγκες τους (μπάνιο, ρουχισμός, φαγητό) που αναδεικνύονται εξίσου σημαντικές με εκείνες της νύχτας. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, λοιπόν, τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα της Περιφέρειας  2007 - 2013 για τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας.  

Στόχος της δημοτικής αρχής αποτελεί  η υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής μέσα από πολυεπίπεδες δράσεις και στοχευμένες παρεμβάσεις. Ο Δήμος Αθηναίων επιχειρεί τη δημιουργία νέων σχέσεων με την κοινωνία και την οικονομία, επαναπροσδιορίζει το ρόλο των παρεχόμενων υπηρεσιών του, αξιοποιώντας παράλληλα το ανθρώπινο κεφάλαιο  και ενισχύοντας και προτρέποντας συνεργασίες με, μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς.

Απώτερος στόχος και σκοπός παραμένει πάντα η αναζωογόνηση της πόλης, με παρεμβάσεις βιώσιμες  κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά.

Ημερομηνία: 
Παρ, 20/01/2012 - 14:05

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.