gkaminis3

Με την τέχνη υπερβαίνουμε την κρίση, το πιλοτικό πρόγραμμα «Η Τέχνη στις Βιτρίνες»-μέσω του οποίου βιτρίνες κλειστών μαγαζιών αποκτούν ζωή- θα γίνει θεσμός , αποτελώντας ένα μικρό κομμάτι στην  προσπάθεια δημιουργικής ανάτασης της πρωτεύουσας, ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης στο χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση της απονομής των βραβείων της δράσης « Η Τέχνη στις Βιτρίνες».

Βρισκόμαστε στο μέσον,  από τη μία πλευρά μιας μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και από την άλλη, όπως όλοι εδώ πιστεύουμε, της προσπάθειάς μας για την ανάταση της Αθήνας.

Ολόκληρη αυτή η δράση «Τέχνη στις Βιτρίνες» μας έδειξε, νομίζω, πιλοτικά αλλά και τελείως παραστατικά, τί μπορεί να κάνουν οι ανοιχτές, πρωτότυπες, καινοτόμες συνεργασίες. Πώς μπορούμε να κινητοποιήσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης.

Ανοίξαμε σε όλο το κέντρο της Αθήνας «παράθυρα τέχνης». Είπαμε στην πραγματικότητα όχι στην ερήμωση και την εγκατάλειψη. Είπαμε όχι στο κενό. Είπαμε όχι στο δεν έχουμε προτάσεις. Ολόκληρο το πρόγραμμα «Τέχνη στις βιτρίνες», θα συνεχισθεί και θα γίνει θεσμός.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή σας. Θέλω επίσης να πω σε όλους σας ότι θα είμαι o ίδιος παρών σε κάθε προσπάθεια δημιουργικής ανάτασης της πρωτεύουσας.

Ξέρω ότι και εσείς, όπως και ο Δήμος, ακόμα και γι΄ αυτή τη δράση δέχθηκε κριτική. Μας είπαν ότι με την τέχνη εξωραΐζουμε την κρίση. Η απάντησή μας είναι ότι και με την τέχνη υπερβαίνουμε την κρίση.

Σας ευχαριστώ πολύ

 

Ημερομηνία: 
Τετ, 25/01/2012 - 12:55

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.