taekdonto
Η Αθήνα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των Νέων της Ευρώπης τον Ιούνιο, μετά από την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ (ETU)στο Καζάν της Ρωσίας να αναθέσει στην πρωτεύουσα της Ελλάδας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.  Η Ελληνική Ομοσπονδία ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ με τον Πρόεδρό της κ. Νίκο Θωμαϊδη και η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού,Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κ. Παναγιώτα Ψαράκη παρουσίασαν την ελληνική υποψηφιότητα και μετά από ψηφοφορία τα μέλη του διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου της (ETU) επέλεξαν την Αθήνα.
 
 Ενδιαφέρον για την ίδια διοργάνωση είχαν η πρωτεύουσα της Ρουμανiας Βουκουρέστι και η Καμπάλα του Αζερμπαϊτζάν.  Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κ. Αθάνασιος Πραγαλός, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κ. Μιχάλης Φυσεντζίδης καθώς και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών χωρών μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στήριξαν την Ελληνική υποψηφιότητα και χειροκρότησαν την ελληνική αντιπροσωπεία.
 
Η συγκεκριμένη ψηφοφορία έγινε κατά την διάρκεια του προολυμπιακού τουρνούα που φιλοξενεί το Καζάν,πρωτεύουσα της Ταταρίας στη Ρωσία. Από τους αγώνες αυτούς οι τρείς πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα αρχίσουν τέλους Ιουλίου στο Λονδίνο. Η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ.ΔΑ κ. Παναγιώτα Ψαράκη συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα  της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ κκ. Νίκο Θωμαϊδη και Μιχάλη Φυσεντζίδη επισκέφθηκε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Ελληνες αθλητές που διεκδικούν την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι οποίοι είναι η 2η Ολυμπιονίκης της Αθήνας στην κατηγορία των 67 κιλών Ελλη Μυστακίδου η 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2002 στην Γερμανία Κική Κούβαρη και ο νεαρός ταλαντούχος της κατηγορίας των 80 κιλών Νίκος Τζέλος. Ηδη πρόκριση έχει εξασφαλίσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ο δύο φορές δεύτερος ολυμπιονίκης στα βαριά κιλά Αλέξανδρος Νικολαϊδης.  Η Ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα την Δευτέρα.
 

Για την ανάληψη της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (16-21 ετών) η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ.ΔΑ κ. Παναγιώτα Ψαράκη δήλωσε τα εξής: "Θεωρώ απαραίτητο να διεκδικούμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις καθώς η χώρα μας έχει ανάγκη από την οικονομική ενίσχυση που θα προκύψει με την έλευση περισσοτέρων των 1000 αθλητών προπονητών και παραγόντων που θα πάρουν μέρος στους αγώνες. Ενας τέτοιος αριθμός επισκεπτών που θα παραμείνει στην χώρα μας επι μία εβδομάδα μας ενισχύει οικονομικά και κυρίως τους επιχειρηματίες της πόλης. Ταυτόχρονα εμπνέει τους νέους να έχουν υψηλά ιδανικά."

Ημερομηνία: 
Πεμ, 26/01/2012 - 16:20

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.