gkaminis

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΔΙΑΥΛΟΣ» ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

«Οι δήμοι ,και κυρίως οι μεγάλοι δήμοι, όπως ο δήμος Αθηναίων, καλούνται να απαντήσουν σε ένα συνεχώς ογκούμενο αίτημα κοινωνικής αλληλεγγύης. Συντονίζοντας μία μεγάλη προσπάθεια, αρχής γενομένης από τους άστεγους, στην οποία συμμετέχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, φορείς και εθελοντές οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα ζητήματα κοινωνικής προστασίας, επιδιώκουμε να δώσουμε ένα πρώτο δείγμα γραφής.Για το πώς ο δήμος, όχι μόνο μπορεί να συνεργαστεί αλλά και να κινητοποιήσει τους πολίτες, δημιουργώντας μία ασπίδα για όσους δοκιμάζονται».

«Χρειάζεται υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων, όσον αφορά το μεταναστευτικό. Δεν μπορεί η Αθήνα να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται ως η χοάνη, στην οποία σπρώχνονται οι πάντες και τα πάντα. Αν δεν προχωρήσει η λειτουργία των χώρων Φιλοξενίας Μεταναστών, κοντά στα σύνορα, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μη διοχετεύονται στην Αθήνα, τότε το πρόβλημα στο κέντρο δεν πρόκειται να αμβλυνθεί».  
 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»

««Αν γονατίσει η Αθήνα θα γονατίσει όλη η χώρα. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε την πόλη ζωντανή. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να διεκδικήσει από την κεντρική διοίκηση, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες, τους πόρους και τους μηχανισμούς που της αναλογούν.   

 

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ  ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΧΡΟΝΟΣ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΟ ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗ

«Τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης τα γνώριζα, από την εποχή που ήμουν Συνήγορος του Πολίτη. Τώρα, από τη θέση του δημάρχου Αθηναίων, τα αντιμετωπίζω βλέποντας όλες τις πλευρές τους, θεατές και αθέατες. Είναι μία μεγάλη προσπάθεια που θα τη συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις, κινούμενος σε δύο άξονες: το σχέδιο κοινωνικής ανασυγκρότησης για την Αθήνα και το σχέδιο για την οικονομική αναζωογόνηση της πόλης». 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΤ3

«Πρέπει να σταθούμε στο πλάι όλων όσοι δοκιμάζονται και παράλληλα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης, κυρίως μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα. Ένα τεράστιο ποσοστό των κοινοτικών κονδυλίων για τη χώρα δεν έχει απορροφηθεί. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις από την κεντρική διοίκηση στο πεδίο των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων. Εμείς, λοιπόν, αναμένουμε την ανακατανομή των κονδυλίων, διότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει καλύτερα. Την ώρα, μάλιστα που οι πόροι, τόσο οι κεντρικοί όσο και οι υπόλοιποι, για τους δήμους, μειώνονται»

Ημερομηνία: 
Παρ, 27/01/2012 - 17:15

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.