Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Δήμου Αθηναίων Α.Ε. Ο.Τ.Α. (δ.τ. ΚΕΚΔΑ) ως πιστοποιημένος φορέας  υλοποίησης από το ΥΠΕΚΑ, έχει σχεδιάσει τη διενέργεια εκπαιδευτικών κύκλων για όλα τα προγράμματα ενεργειακών επιθεωρητών κτιρίων και εγκαταστάσεων θέρμανσης και κλιματισμού.

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων αυτών αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση Οριστικών Αδειών για Ενεργειακούς Επιθεωρητές (με δεκαετή ισχύ),  όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ. 100/2010 (ΦΕΚ 177 Α΄) και της σχετικής ΚΥΑ «Εκπαίδευση και εξεταστική διαδικασία Ενεργειακών Επιθεωρητών (ΦΕΚ 2406 Β΄).

Σύμφωνα με την πρόσκληση του ΥΠΕΚΑ (28.11.2011), όσοι Προσωρινοί Ενεργειακοί Επιθεωρητές, είτε διπλωματούχοι μηχανικοί, ή πτυχιούχοι μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης  ή μηχανικοί με αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στη χώρα μας επιθυμούν να αποκτήσουν Άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή Κτιρίων ή Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης ή Εγκαταστάσεων Κλιματισμού (με προϋπόθεση να διαθέτουν τουλάχιστον διετή αποδεδειγμένη επαγγελματική ή / και επιστημονική εμπειρία) καλούνται να παρακολουθήσουν εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε κατάλληλους φορείς εκπαίδευσης, ανάλογα με το είδος της Άδειας Ενεργειακής Επιθεώρησης (Α΄και Β΄τάξης):

α) Επιθεωρητές Κτιρίων
β) Επιθεωρητές Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης
γ) Επιθεωρητές Εγκαταστάσεων Κλιματισμού

Συγκεκριμένα θα πρέπει να ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία:

1.    Εγγραφή σε φορέα εκπαίδευσης
Κατά την εγγραφή, ο υποψήφιος λαμβάνει σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου από τον φορέα εκπαίδευσης.

2.    Ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα www.buildingcert.gr
Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα www.buildingcert.gr και συμπληρώνεται τα στοιχεία σας. Η είσοδος είναι υποχρεωτική για όλους τους υποψηφίους ανεξάρτητα από το εάν έχουν εγγραφεί στο παρελθόν στην ιστοσελίδα. Επιλέγετε ανάλογα εάν είστε ήδη προσωρινός ενεργειακός επιθεωρητής  ή εάν έχετε ήδη κωδικούς στο www.buildingcert.gr. Με την εγγραφή σας αποκτάτε τον μοναδικό Κωδικό Αριθμό Συμμετοχής (ΚΑΣ).

3.    Εκπαίδευση του υποψηφίου
Η εκπαίδευση γίνεται με τη βοήθεια κατάλληλων εκπαιδευτικών εγχειριδίων που ανταποκρίνονται  στην ύλη του κάθε μαθήματος.

Με το πέρας της εκπαίδευσης και εφόσον οι εκπαιδευόμενοι  παρακολουθήσουν παραδόσεις, οι οποίες καλύπτουν τουλάχιστον το ογδόντα πέντε τοις εκατό (85%) των προβλεπόμενων ωρών διδασκαλίας των κυρίως μαθημάτων, οι φορείς εκπαίδευσης χορηγούν Βεβαιώσεις Επαρκούς Παρακολούθησης στους εκπαιδευομένους και αποστέλλουν ονομαστικό κατάλογο των εκπαιδευομένων στο ΥΠΕΚΑ και στο ΤΕΕ.
 
4.    Εξετάσεις υποψηφίου – Αποστολή δικαιολογητικών – Χορήγηση άδειας Ενεργειακού Επιθεωρητή
Μετά την ολοκλήρωση  της εκπαίδευσης οι υποψήφιοι, προκειμένου να λάβουν άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή και να εγγραφούν στα οικεία Μητρώα, είναι υποχρεωμένοι να συμμετάσχουν σε διαδικασία εξετάσεων, που θα διενεργηθούν από το ΤΕΕ μετά από δημοσίευση σχετικής πρόσκλησης.

Τα μαθήματα των παραπάνω εκπαιδευτικών προγραμμάτων διενεργούνται σε κατάλληλα εξοπλισμένες αίθουσες στην Αθήνα, Πλ. Βάθη (ΚΕΚ Δήμου Αθηναίων) πιστοποιημένες από το ΕΚΕΠΙΣ.

Το κόστος συμμετοχής στα παραπάνω προγράμματα έχει ως εξής:

ΚΩΔ.    ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ    ΔΙΑΡΚΕΙΑ    ΔΙΔΑΚΤΡΑ
ΕΕΚ1    Ενεργειακοί Επιθεωρητές Κτιρίων (υποχρεωτική παρακολούθηση)    60 ώρες    300,00 €
ΕΕΚ2    Ενεργειακοί Επιθεωρητές Κτιρίων (προαιρετική παρακολούθηση)    28 ώρες    100,00 €
ΕΕΛΘ1    Ενεργειακοί Επιθεωρητές Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης (υποχρεωτική παρακολούθηση)    30 ώρες    120,00 €
ΕΕΛΘ2    Ενεργειακοί Επιθεωρητές Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης (προαιρετική παρακολούθηση)    20 ώρες    80,00 €
ΕΕΚΛ1    Ενεργειακοί Επιθεωρητές Εγκαταστάσεων Κλιματισμού (υποχρεωτική παρακολούθηση)    30 ώρες    120,00 €
ΕΕΚΛ2    Ενεργειακοί Επιθεωρητές Εγκαταστάσεων Κλιματισμού (προαιρετική παρακολούθηση)    22 ώρες    80,00 €

Για όποιους παρακολουθήσουν όλες τις ενότητες παρέχεται έκπτωση 10%.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αποστείλετε, αφού συμπληρώσετε το συνημμένο έντυπο της αίτησης, μέσω fax στον αριθμό 210 52 21 140 ή με e-mail στη διεύθυνση [email protected]. Παρακαλούμε, σε περίπτωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, για την άμεση αποστολή των αιτήσεων προκειμένου να παραλάβετε τον αριθμό πρωτοκόλλου και να σας συμπεριλάβουμε στις εκπαιδευτικές ομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 210 5221047, 5221177 και στην ιστοσελίδα www.kekda.gr
 

Ημερομηνία: 
Πεμ, 02/02/2012 - 11:25
ΣυνημμένοΜέγεθος
Συμμετοχής.pdf136.97 KB

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.