gkaminis3

Ο Δήμος Αθηναίων οργανώνει σειρά δράσεων με θέμα το ασφαλές διαδίκτυο, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο και την εξάπλωση του μέσου , δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης χαιρετίζοντας την εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας με θέμα το ασφαλές διαδίκτυο.     

Χαίρομαι ιδιαιτέρως που βρίσκομαι μαζί σας σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για την σύγχρονή μας καθημερινότητα. Το διαδίκτυο και ο παγκόσμιος ιστός δεν αλλάζουν μόνο τις καθημερινές μας συνήθειες, αλλάζουνε και τον τρόπο που βλέπουμε και αισθανόμαστε τον κόσμο γύρω μας. Αλλάζουνε τον τρόπο που δουλεύουμε, τον τρόπο που διασκεδάζουμε, τον τρόπο που εκπαιδευόμαστε, τον τρόπο που επικοινωνούμε,  τον τρόπο που χτίζουμε εν τέλει τις νέες μας κοινωνικές και πολιτικές ταυτότητες.

 Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά θέματα για τον πολίτη αλλά και τη λειτουργία της πόλης και των φορέων της, και μας δείχνουν την ευαισθησία που οφείλουμε να έχουμε σε θέματα ασφαλούς χρήσης, πρόληψης και ενδεχομένως κατάχρησης στο διαδίκτυο.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει σχεδιάσει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, σειρά δράσεων που έχουν ως στόχο όχι μόνο την ενημέρωση και την εκπαίδευση για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, αλλά και την παρουσίαση προτάσεων για πολιτιστικά, μουσικά και αθλητικά δρώμενα για παιδιά και νέους.

Επίκεντρο των δράσεων αυτών η προώθηση της ασφάλειας στο διαδίκτυο μέσα από την τέχνη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Αυτή είναι και η ουσία της προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.      Παράλληλα σε συνεργασία με οργανώσεις πολιτών προχωρήσαμε στην εκπαίδευση στελεχών των κοινωνικών υπηρεσιών μας και εθελοντών του Δήμου, προκειμένου να παράσχουν υποστήριξη σε οικογένειες που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν προβλήματα κατάχρησης του διαδικτύου, παρενόχλησης και εκφοβισμού.

Τέλος, θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την Υπουργό Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου, για την ευαισθησία της και τις πρωτοβουλίες της  σε αυτό το θέμα και να την ευχαριστήσω για την πρόσκληση.

Θέλω να ξέρετε ότι ο Δήμος Αθηναίων θα συμμετέχει ενεργά σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και δράσεων,  σε όλους τους τομείς για θέματα ασφαλούς διαδικτύου.

 Είναι θέμα κατά την γνώμη, που όπως σήμερα τοποθετείτε αγγίζει την προάσπιση βασικών δικαιωμάτων των πολιτών σε ένα νέο μέσον που θα σέβεται την διαφορετικότητα, την ατομική ελευθερία, τις κοινωνικές πρωτοβουλίες.

Ημερομηνία: 
Τρι, 07/02/2012 - 13:45

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.