APOKRIES2___

Αψηφώντας τη βροχή οι Αθηναίων βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στην  πλατεία Βαρβακείου, όπου πραγματοποιήθηκε η έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, με παραδοσιακά εδέσματα, προσφορά  των κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς, κρασί, πολλή μουσική, κέφι και χορό.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Παναγιώτα Ψαράκη, τόνισε:

«Σε μία εποχή που η πόλη των Αθηνών περνάει πάρα πολύ δύσκολα, ο Δήμος Αθηναίων θέλοντας να χαρίσει ένα χαμόγελο αισιοδοξίας, χαράς και απόδρασης από μία σκληρή πραγματικότητα, τσικνίζει παραδοσιακά σήμερα στη Βαρβάκειο, με κρέατα προσφορά των κρεοπωλών της Βαρβακείου και κέφι από το Δήμο Αθηναίων.

Και όπως έχει πει και ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, η πόλη αυτή όχι μόνο θα παραμείνει όρθια αλλά θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να γίνει καλύτερη από ποτέ σε όλα τα επίπεδα.

Η ανταπόκριση των Αθηναίων στο κάλεσμα του Δήμου Αθηναίων ήταν θερμή και αυτό συνιστά και την καλύτερη επιβεβαίωση για την προσπάθειά μας, δίνοντάς  μας δύναμη να  συνεχίσουμε και τις υπόλοιπες μέρες, όπου θα αναβιώσουμε το πλακιώτικο καρναβάλι και περιμένουμε όλο τον κόσμο να διασκεδάσει μαζί μας, φεύγοντας για λίγο από την καθημερινότητά του

Η Φιλαρμονική  του Δήμου Αθηναίων  κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων  με αποκριάτικους ρυθμούς ενώ το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων με τους Γιάννη Κάραλη  και Πέπη Θεοχάρη ξεσήκωσαν το κοινό και το παρέσυραν σ’ ένα ζωντανό γλέντι.

Το βράδυ το γλέντι θα συνεχιστεί στην  Πλάκα, που φέτος θα ζωντανέψει όπως παλιά και στους  κεντρικούς της δρόμους  θα ξεφαντώσουν όλοι σε ένα μεγάλο αθηναϊκό αποκριάτικο πάρτι με καντάδες, γαϊτανάκι, μπουλούκι καρναβαλιστών, χορωδία με οπερέτες κ.α.

Η Πλάκα είναι το σημείο αναφοράς όλων των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων και για τα δύο Σαββατοκύριακα της αποκριάς, ενώ την Κυριακή 19/2 τα παιδιά θα ξεφαντώσουν στον καθιερωμένο αποκριάτικο παιδικό προορισμό, το Ζάππειο.

Μαζί με το αποκριάτικο γλέντι που προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων,   οι καταστηματάρχες της Πλάκας θα προσφέρουν αποκριάτικο πιάτο με το κρασί του με 4.50€.

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στα τηλέφωνα (210) 3621601 και 3630706 και στο www.cityofathens.gr/opanda

Ημερομηνία: 
Πεμ, 16/02/2012 - 20:25

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.