gkaminis3

Ομιλία δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη σε εκδήλωση του Γραφείου Συνεδρίων (Athens Convention Bureau)του Δήμου Αθηναίων.   

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε σήμερα εδώ κοντά μας, για να σας παρουσιάσουμε το σχέδιο δράσης του Γραφείου Συνεδρίων Αθηνών  και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών. Ενός φορέα που αποδεικνύει έμπρακτα την αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει η σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα για την οικονομική ζωή, τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους του κλάδου, την προβολή της Μητροπολιτικής Αθήνας και εντέλει τους πολίτες της.

Σε μια κρίσιμη εποχή για την ελληνική οικονομία και τη χώρα που δίνουμε μάχες σε όλα τα επίπεδα για να κερδίσουμε την αξιοπιστία μας απέναντι σε ένα περιβάλλον εχθρικό. ‘Eχουμε την ανάγκη να οικοδομήσουμε ένα στέρεο επενδυτικό περιβάλλον που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη.  Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Χρειάζεται σχέδιο και δουλειά.

Όλοι μας ήμασταν μάρτυρες στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν, δυστυχώς για άλλη μια φορά στο κέντρο της πόλης μας. Θέλω να σας τονίσω ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάμψει το ηθικό των πολιτών της Αθήνας. Η πόλη μας όχι μόνο θα παραμείνει όρθια, αλλά θα γίνει καλύτερη. Όλο το δυναμικό του δήμου Αθηναίων βρίσκεται συνέχεια επί ποδός.  Επουλώνουμε βήμα βήμα  τις πληγές της πόλης.

Τις τελευταίες μέρες, δώσαμε μεγάλες μάχες, καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τον αντίκτυπο των επεισοδίων και των καταστροφών. Με άμεση επικοινωνία, με επιστολές, με διαβεβαιώσεις, με ό,τι μέσο και εφόδιο διαθέτουμε προσπαθήσαμε και προσπαθούμε ακόμα να αποτρέψουμε περισσότερες  απώλειες για την τουριστική και συνεδριακή δραστηριότητα στη πόλη.

Και αισθάνομαι την ανάγκη να σας επισημάνω ότι αισθανθήκαμε αρκετά μόνοι, σε επίπεδο Πολιτείας, σε αυτήν την προσπάθεια… Δεν σταματάμε. Παλεύουμε.

Αποστολή μας είναι να καταστήσουμε την Αθήνα, ως έναν ανταγωνιστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενισχύοντας έτσι το σύνολο και της τοπικής οικονομίας και της εικόνας της πόλης. Και θα το καταφέρουμε!

Το μοντέλο ανάπτυξης το οποίο θα σας παρουσιάσουν τα στελέχη τουAthens Convention Bureau και το οποίο περιλαμβάνει ένα συγκροτημένο σχέδιο που σέβεται και αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αθήνας έχει αρωγούς και στενούς συνεργάτες τους τουριστικούς φορείς και τις επιχειρήσεις της Αθήνας οι οποίοι ενστερνίστηκαν το όραμά του ACB και αγκάλιασαν με ιδιαίτερη θέρμη τις προσπάθειές μας.

Με αφορμή τη σημερινή μας συνάντηση, θα ήθελα να αναφερθώ στον τομέα των συνεδρίων και του επιχειρηματικού τουρισμού, ο οποίος δίνει σημαντικά οφέλη καθώς αφορά επισκέπτες με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια και αυξημένες δυνατότητες επιρροής στον επαγγελματικό και τον κοινωνικό τους κύκλο. Αυτοί οι επισκέπτες δεν αποτελούν μόνο σημαντική πηγή εσόδων αλλά είναι και «πρεσβευτές» της χώρας και της πόλης μας στο εξωτερικό.

Ο Δήμος Αθηναίων αναπτύσσει σημαντικό έργο για την καθιέρωση της Αθήνας ως ενός εκ των κορυφαίων συνεδριακών προορισμών σε παγκόσμιο επίπεδο, θεωρεί τον ιδιωτικό τομέα ως φυσικό του σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια.  Καλεί όλους τους πολίτες,  να στηρίξουν την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας. Να δώσουμε όλοι μαζί τον καλύτερο μας εαυτό για την Αθήνα.

Με το πρόγραμμα μελών του ACB για το 2012 και 2013, φιλοδοξούμε να ξαναβάλουμε την Αθήνα με καλύτερες προοπτικές στο παγκόσμιο συνεδριακό χάρτη. Και σας προσκαλούμε, όλους, σε μία γόνιμη, ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της πόλης μας και της οικονομίας της.

Ημερομηνία: 
Τετ, 22/02/2012 - 14:35

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.