gkaminis2

Πολιτεία και Δήμος ενώνουν δυνάμεις για να δώσουν ξανά ζωή στο κέντρο της Αθήνας.
Στην ενίσχυση της συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου της Αθήνας με σειρά κοινών δράσεων συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Δήλωση δημάρχου Αθηναίων κ. Γεώργιου Καμίνη
Ευχαριστώ τον Υπουργό, τον κ.Χρυσοχοϊδη, και το επιτελείο του, για την διεξοδική συζήτηση που είχαμε σήμερα για τα θέματα της ασφάλειας της Αθήνας. Και η συνεργασία ήταν πάρα πολύ καλή. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να αποδοθεί η πόλη και πάλι στους κατοίκους της. Στους δημότες της. Θα πρέπει να χτυπήσουμε το οργανωμένο έγκλημα, την πορνεία, τη διακίνηση των ναρκωτικών, το παραεμπόριο, ούτως ώστε και πάλι η πόλη να ξαναποκτήσει την αίγλη της να σταθεί στα πόδια της. Γιατί όπως επανειλημμένα έχω πει, εάν δεν ορθοποδήσει  η Πρωτεύουσα, η Αθήνα πώς θα ορθοποδήσει η χώρα.


Δημοσιογράφος: Με τις διαδηλώσεις τι θα γίνει;
Δήμαρχος Αθηναίων: Θα παραδώσω πάρα  πολύ σύντομα στους πολιτικούς αρχηγούς, εν όψει της προεκλογικής περιόδου, το σχέδιο που έχει εκπονήσει η επιτροπή των νομομαθών, την οποία είχα συστήσει, και θα είμαστε όλοι σε θέση  να αξιολογήσουμε τις διατάξεις οι οποίες είναι εξειδίκευση των διατάξεων του άρθρου 11  του Συντάγματος, σχετικά με το θέμα των δημόσιων συναθροίσεων. Σκοπός είναι να κατοχυρωθεί το δικαίωμα πραγματικά, αλλά στην ειρηνική άσκησή του και σε αρμονία και με τα άλλα συνταγματικά δικαιώματα όπως επιβάλλει η ίδια η έννομη τάξη.
Δημοσιογράφος: Κύριε Δήμαρχε, όσον αφορά τα κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών στα κτίρια  μετά τα επεισόδια που είχαμε για την ψήφιση του μνημονίου, τι γίνεται με αυτή την υπόθεση έχουν διατεθεί;
Δήμαρχος Αθηναίων:  Σήμερα εγκρίνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ρυθμίζει όλα αυτά τα ζητήματα. Έχει γίνει πλήρης καταγραφή των ζημιών και σε αρμονία και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας. Και ήδη, έχει αρχίσει η επαφή με τους δικαιούχους των αποζημιώσεων.
Δημοσιογράφος: Πότε πιστεύετε ότι θα αρχίσει σιγά –σιγά να δίνονται;
Δήμαρχος Αθηναίων: Πάρα πολύ σύντομα.
Δημοσιογράφος: Έχετε κάποιο χρονοδιάγραμμα στο μυαλό σας για το πότε θα δει ο Αθηναίος την πόλη να αλλάζει;
Δήμαρχος Αθηναίων: Η πόλη δεν θα αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη. Υπήρξε μια σταδιακή παρακμή στο Κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας. Η πόλη, λοιπόν, θέλει ένα χρόνο για να συνέλθει, όπως ένας ασθενής από μακροχρόνια ασθένεια. Όμως το πρόβλημα της ασφάλειας που είναι το ζωτικό πρόβλημα, είναι το πρόβλημα εκείνο το οποίο βρίσκεται στη βάση όλων των άλλων είναι κάτι που πρέπει να λυθεί πάρα πολύ γρήγορα, άμεσα. Εγώ, με μεγάλη ευχαρίστηση είδα την αποφασιστικότητα  του κ.Υπουργού και από τη συνεργασία που είχαμε τρέφω πάρα πολύ βάσιμες ελπίδες ότι θα βοηθήσει τον Δήμο και τους Δημότες, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη χώρα και πρώτα απ’ όλα στην πόλη ειδικότερα, που είναι πρόβλημα οργανωμένης εγκληματικότητας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας,ο Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ.Γιώργος Αναγνωστόπουλος και Ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ημερομηνία: 
Τετ, 14/03/2012 - 17:50

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.