pod6549

 

Κάτω από την Ακρόπολη και με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων σε ευχάριστους ανοιξιάτικους ρυθμούς, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 η εκκίνηση του ποδηλατικού  αγώνα αντοχής 69km «Attica 3 Races», που διοργάνωσαν η Ποδηλατική  Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών  και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α) με την υποστήριξη της εταιρείας Active Zone Α.Ε.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων  Παναγιώτα Ψαράκη πριν  δώσει την εκκίνηση των αγώνων έξω από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολις τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω το σημερινό αγώνα του «Attica 3 Races” που διοργανώνεται από την Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών.

Πρωτοβουλίες σαν κι αυτή καλλιεργούν το αθλητικό πνεύμα και συμβάλλουν  στην προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας σε συνδυασμό με την ανάδειξη μίας διαδρομής ιδιαίτερου ιστορικού ενδιαφέροντος .

Ο Δήμος Αθηναίων υποστηρίζει τις εκδηλώσεις εκείνες που βοηθούν ώστε το ποδήλατο να ενταχθεί  στην καθημερινότητά μας, να γίνει σύμβολο ενός νέου τρόπου ζωής, μιας Αθήνας πιο όμορφης και πιο φιλικής στο περιβάλλον

Ο Πρόεδρος της Ποδηλατικής  Ένωσης Παλαίμαχων Αθλητών  Βαγγέλης Τασιόπουλος ευχαρίστησε με τη σειρά του την Πρόεδρο  του ΟΠΑΝΔΑ Παναγιώτα Ψαράκη και όλο το επιτελείο του Δήμου Αθηναίων, που  προσέφεραν τόσα πολλά ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια και επιτυχία αυτή η πρωτόγνωρη διοργάνωση για την ΠΕΠΑ.

Στη  διοργάνωση  συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες ανά κατηγορίες που είχαν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας τους.

Η  διαδρομή που ακολούθησαν οι ποδηλατιστές  συνέδεε  δύο ιστορικά αρχαία μνημεία της Αττικής, την Ακρόπολη και το Σούνιο. Ήταν ένας πραγματικά  συναρπαστικός  αγώνας, στον οποίο συμμετείχαν 250 αθλητές που πραγματοποίησαν  την πορεία Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Νέο Μουσείο Ακρόπολις )→ Λ. Συγγρού → Ποσειδώνος → Φάληρο → Γλυφάδα → Βούλα → Βουλιαγμένη → Βάρκιζα → Λαγονήσι → Σαρωνίδα → Ανάβυσσος → Θυμάρι → Σούνιο (Ναό του Ποσειδώνα). Η διαδρομή 25km έως τη Βάρκιζα ήταν  προεκκίνηση και οι αθλητές πήγαιναν  όλοι μαζί , ενώ το αγωνιστικό μέρος περιελαμβάνε τα υπόλοιπα 44 km έως το Σούνιο.

Ο απονομές έγιναν από την Πρόεδρου του ΟΠΑΝΔΑ Παναγιώτα Ψαράκη στο Σούνιο παραπλεύρως του Ναού του Ποσειδώνα .  Οι 3 πρώτοι αθλητές από κάθε κατηγορία πήραν  μετάλλιο, ενώ στους πρώτους απονεμήθηκε και κύπελλο.

Ημερομηνία: 
Δευ, 30/04/2012 - 11:55

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.