Athenstolondon

Πρόσκληση ενεργής συμμετοχής στους νέους, για τη διαμόρφωση του μέλλοντός τους, μέσω του διαδικτύου (www.facebook.com/ShapeUrFuture), απευθύνει το πρόγραμμα «From Athens to London: Shape Ur Future», το οποίο υλοποιείται από τη μαθητική και εκπαιδευτική διοργάνωση της «Μαθητιάδας» και υποστηρίζεται από το Δήμο Αθηναίων.

Μέσω του διαδικτύου και με αφετηρία την Ελλάδα, προσφέρεται βήμα στους νέους όλου του κόσμου για να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις, τις ανησυχίες, τις προσδοκίες και τα όνειρά τους,  για ένα καλύτερο κόσμο. Το πρόγραμμα θα ταξιδέψει στην  Ελλάδα και το εξωτερικό, με κορύφωση την παρουσίαση- μέρους των μηνυμάτων των συμμετεχόντων -στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ομάδα από επιλεγμένους συμμετέχοντες, θα παραδώσει ψήφισμα με τα αντιπροσωπευτικότερα μηνύματα  στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. 

 

Στην εκδήλωση για την έναρξη του προγράμματος -πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα-  χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων  Παναγιώτα Ψαράκη, ο Πρόεδρος της Μαθητιάδας Αριστείδης Σέμκος,  ο  Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων - Γραφείο Ενημέρωσης Ευρ. Κοινοβουλίου στην Ελλάδα  κ. Α. Καϊλής, και ο Κώστας Νοδάρας, Υπεύθυνος ανάπτυξης  «Μαθητιάδας».

H Πρόεδρος  του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α Παναγιώτα Ψαράκη, παρέδωσε συμβολικά μία ελιά – σύμβολο της σοφίας της θεάς Αθήνας και άμεσα συνδεδεμένη με τα πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων -  στον Πρόεδρο της «Μαθητιάδας» Αριστείδη Σέμκο και σε εκπροσώπους της φοιτητικής εθελοντικής οργάνωσης AIΕSEC, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο, την έναρξη του ταξιδιού από την πόλη της Αθήνας.  

Η κα. Ψαράκη στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του θεσμού της Μαθητιάδας και του προγράμματος «Από την Αθήνα στο Λονδίνο: Shape UR Future», επισημαίνοντας  ότι μέσα από το πρόγραμμα δίνεται η  δυνατότητα στους νέους να εκφράσουν τις θέσεις τους σχετικά με τις αρχές και τις  αξίες που οι ίδιοι πρεσβεύουν στη ζωή.  Παραδίδοντας την ελιά τόνισε: «Ξεκινώντας το ταξίδι της , η Μαθιτιάδα από την Αθήνα, σας παραδίδουμε την Ελιά, το σύμβολο της θεάς Αθηνάς και προστάτιδας της πόλης μας, αλλά και σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων για να μεταφέρετε τα μηνύματα των νέων ξεκινώντας από την πόλη μας, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ευχή του Δήμου Αθηναίων και προσωπική μου, είναι να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα μηνύματα νέων, ορίζοντας τελικά το όραμά τους για ένα καλύτερο μέλλον, γιατί  οι νέοι είναι η ελπίδα όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον.»

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας  με τη μουσική συνοδεία της σοπράνο Αναστασίας Ζαννή. Την αμέριστη υποστήριξή της στο πρόγραμμα δήλωσε η πρέσβειρα του προγράμματος και αγαπημένη του νεανικού κοινού, ηθοποιός Κατερίνα Τσάβαλου, χαρακτηρίζοντάς το ως «μια υπέροχη ευκαιρία που προσφέρεται στους νέους για να συνεχίσουν να ονειρεύονται».

Το πρόγραμμα “From Athens to London: Shape Ur Future”  αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχου “From Athens to Beijing” που πραγματοποιήθηκε το 2008 και υποστηρίζεται από το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων καθώς και το Δήμο Αθηναίων.

Ενημερωτικό σημείωμα για ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ

Η Πανελλήνια «ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ» Αθλητισμού και Πολιτισμού δημιουργήθηκε πριν από δέκα χρόνια στο πλαίσιο του μαθήματος της Ολυμπιακής Παιδείας και αποτελεί το επισφράγισμα του οράματος μιας παρέας φίλων οι οποίοι μοιράστηκαν την ίδια έμπνευση: να δημιουργήσουν ένα γεγονός στο οποίο η μαθητιώσα νεολαία θα βιώνει εμπειρίες και θα «παιδεύεται» σε αξίες, αρχές και ιδανικά τα οποία αφενός αντανακλούν το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων (σεβασμός, συμμετοχή, ευγενής άμιλλα, αγωγή σώματος και πνεύματος) και αφετέρου αποτελούν βασικό συστατικό στοιχείο μιας υγιούς και προοδευτικής σύγχρονης κοινωνίας (μέριμνα για το περιβάλλον, αλληλεγγύη των λαών, κατανόηση της διαφορετικότητας).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.mathitiada.gr

Ημερομηνία: 
Πεμ, 31/05/2012 - 11:05

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.