bethechange

Ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Μετακίνησης, μετέχει στο πρόγραμμα  BE THE CHANGE (ΓΙΝΕ Η ΑΛΛΑΓΗ), στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2012, με εκδηλώσεις σε κομβικά σημεία της πρωτεύουσας.

Από κάθε έναν μας ξεχωριστά θα έρθει η αλλαγή, ευχήθηκε η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κυρία Νέλλη Παπαχελά, στη συνέντευξη τύπου, για την παρουσίαση των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα. Η κα  Παπαχελά εξήρε τη σημασία της δημιουργίας κινήτρων για την επαναφορά του κόσμου στο κέντρο.

«Οι Αθηναίοι μπορούν να κάνουν πολλά από το τίποτα και με το τίποτα», δήλωσε η κυρία Yvonne Senuf ,Mend Co-Founder & IOP Athens Leader και γνωστοποίησε πως  500 φωτογραφικές λήψεις έγιναν μόνο στην Αθήνα, στο Μοναστηράκι τον Ιούλιο και η Ελλάδα συγκέντρωσε  τα περισσότερα χρήματα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας χορηγίας για την εκτύπωση των πορτρέτων.

Η κα Καλλιόπη Μηνουδάκη ,Μέλος της ομάδας BE THE CHANGE για την Αθήνα και  Ιστορικός Τέχνη, μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή στο πρότζεκτ, για τη δημιουργία κοινοτήτων, για την ισότητα και την διαφορετικότητα και την εναλλακτική μορφή τέχνης που πρεσβεύει η συγκεκριμένη δράση.

Σχετικά με το BE THE CHANGE

Εικοσιπέντε  πόλεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και η Αθήνα, ενώνουν τις δυνάμεις τους  σε μια παγκόσμια εικαστική δράση. Ένα πρόγραμμα, που με όχημα την τέχνη μοιράζεται ανθρώπινες ιστορίες, αφυπνεί και ευαισθητοποιεί τους πολίτες στην αλλαγή αυτού του κόσμου.

Μέσω του Ιnside out project και του Γάλλου καλλιτέχνη JR, κάθε πόλη συγκεντρώνει  250 φωτογραφικά πορτρέτα πολιτών, τα οποία εκτυπώνονται,ταξινομούνται και μοιράζονται μεταξύ των συμμετεχόντων πόλεων με στόχο, κάθε πόλη να μετέχει αλλά και να κατέχει 15 πορτρέτα. Τα πορτρέτα αυτά χρησιμοποιούνται ως καμβάς που επικολλείται σε κομβικά σημεία των εκάστοτε συμμετεχόντων πόλεων.      

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης, οι συμμετέχοντες καλούνται  ταυτόχρονα, το ίδιο βράδυ, σε μια παγκόσμια εκδήλωση  να γράψουν τη λέξη ΕΙΡΗΝΗ, χρησιμοποιώντας ένα μέρος από τα πορτρέτα Στην Αθήνα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο, από τις  17.00

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, τα 250 πορτρέτα θα αναρτηθούν ταυτόχρονα, στο Καλλιμάρμαρο, στην Πανεπιστημίου,στην Πλατεία Ομονοίας, στην Τεχνόπολις Φουγάρο και στις  οθόνες των ΚΕΠ.Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με ένα μεγάλο πάρτι το βράδυ στην Ομόνοια με ζωντανή Μουσική, DJs, Performing Art και γεύσεις απ όλο τον κόσμο . Παράλληλα, το Σάββατο σε τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Αθηναίων θα επικολληθούν φωτογραφίες που θα παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της αποκομιδής.

Ημερομηνία: 
Παρ, 14/09/2012 - 23:35

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.