louloudia

«Η Αθήνα γίνεται κάθε μέρα και πιο πράσινη και αυτό αποτελεί κεντρική μας επιλογή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, εγκαινιάζοντας το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 την Ανθοκομική Έκθεση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. πλατεία Κοτζιά), που θα διαρκέσει έως τις 21 Οκτωβρίου.

Η Ανθοκομική Έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με τους Φυτωριούχους Αττικής και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της να προμηθευτούν σε προσιτές τιμές, περισσότερα από 600 είδη λουλουδιών και φυτών, από Έλληνες παραγωγούς αλλά και να ενημερωθούν για καλλιέργειες φυτών και λουλουδιών στο σπίτι.

«ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΝ» Η ΕΡΜΟΥ, Η ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ

Μόνο τον τελευταίο ενάμιση μήνα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων του δήμου Αθηναίων για ανάδειξη και αναβάθμιση του κέντρου της πόλης μας, η διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος τοποθέτησε 80 ζαρντινιέρες στον πεζόδρομο της Ερμού, την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), την πλατεία Δουρούτη, καθώς και την πλατεία Ομόνοιας.

Φυτεύτηκαν πολύχρωμα εποχιακά λουλούδια στα παρτέρια που βρίσκονται στους πεζόδρομους Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου και στις κρεμαστές γλάστρες που υπάρχουν στις πλατείες Κοτζιά και Συντάγματος. Συνολικά φυτεύτηκαν 72 δένδρα, 928 θάμνοι και 2.730 εποχικά φυτά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου, κ. Άγγελο Αντωνόπουλο, στη συντριπτική τους πλειονότητα τα φυτά αυτά έχουν παραχθεί στο Φυτώριο της διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος, ενώ για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια ξεκίνησε και η παραγωγή των εποχικών λουλουδιών, που το επόμενο διάστημα θα ομορφύνουν ακόμη περισσότερο την Αθήνα.

Ημερομηνία: 
Δευ, 08/10/2012 - 09:05

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.