PARMAKELIS 40

Την έκθεση «Σύγχρονη τέχνη: Μια ματιά στο εικαστικό τοπίο της Κρήτης…»,  φιλοξενεί από τις 7 έως τις 30 Νοεμβρίου,  το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

Στην έκθεση που διοργανώνουν  ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, παρουσιάζονται, τεχνικές, τεχνοτροπίες και ρεύματα που επηρέασαν την τέχνη και την καλλιτεχνική παράδοση της Κρήτης.     

Σε ότι αφορά στην ξενάγηση της έκθεσης, υπακούει σε μια αλυσιδωτή εξιστόρηση έργο με έργο και παράδειγμα με παράδειγμα, που υποδηλώνει τον αισθητικό λόγο όπως αυτός προωθείται και εξελίσσεται από το σχέδιο, τη σύνθεση και το χρώμα, όπως αυτά έχουν εφαρμογή στη χαρακτική, την τοπιογραφία, το πορτρέτο, καθώς και στις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν στην εποχή μας, όπως ο ρεαλισμός, ο σουρεαλισμός, ο συμβολισμός, ο εξπρεσιονισμός, οι κατασκευές και τα κόμικς. Το σύνολο των έργων προσφέρει μια τεκμηριωμένη γνώση, χαρίζει χρώματα, βοηθά την αισθητική του καθενός από μας, του κάθε θεατή, σε μια αντίληψη σύγχρονη, δημιουργική και πρέπουσα που προάγει τον πολιτισμό στη γενικότερη και στην ευγενέστερη μορφή του.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα 46 καλλιτεχνών μεταξύ άλλων των Γιάννη Μιγάδη, Γιάννη Παρμακέλη, Λευτέρη Κανακάκι, Γιώργου Κουνάλη, Γιάννη Λασιθιωτάκη, κ.ά. (επισυνάπτεται λίστα των καλλιτεχνών).

Εγκαίνια:  Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, ώρα: 19.30

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ.: 210 72 24 028. Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής                                           

 Ώρες λειτουργίας: Τρίτη  – Σάββατο:  10.00 –20.00, Κυριακή  10.00 – 14.00

 Δευτέρα κλειστά

Ημερομηνία: 
Σάβ, 03/11/2012 - 10:00 - Παρ, 30/11/2012 - 20:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.