touristikianaptixi2

Συνάντηση εργασίας  με τα στελέχη του Τμήματος Δημοτικής Περιουσίας για το ευρωπαϊκό  πρόγραμμα Municipal PROperty Management In South-Eastern European Cities, διοργάνωσε στις 26 Οκτωβρίου 2012, η Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής προβολής του Δήμου Αθηναίων.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή -από το 2009- της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (EATA), στο ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα, που αφορά στη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη εργαλείων και η εφαρμογή ενός βιώσιμου συστήματος για την αποδοτική διαχείριση της δημοτικής περιουσίας.

Μέσω του έργου πραγματοποιήθηκαν, για το Τμήμα Περιουσίας του Δήμου Αθηναίων, τα ακόλουθα:

- συνολική ηλεκτρονική καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Αθηναίων

- καταγράφη σε λογιστικό σύστημα διαχείρισης των ακινήτων του Δήμου Αθηναίων

- σύνταξη συνοπτικών τεχνικών εκθέσεων για κάθε ακίνητο

- επισκόπηση των αποτελεσμάτων όλων των παραπάνω εργασιών και εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την Ακίνητη Περιουσία

- εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

Η καταγραφή της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε με τρόπο που να επιτρέπει την εισαγωγή των στοιχείων σε μια ενιαία ψηφιακή βάση δεδομένων και τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης εικόνας σχετικά με το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων του Δήμου.

Η επιλογή και ταξινόμηση των πληροφοριών για κάθε ακίνητο συνθέτουν έναν «ιδανικό» φάκελο ακινήτου, ο οποίος περιλαμβάνει οικονομικά, τεχνικά, πολεοδομικά, νομικά στοιχεία, καθώς και συνοπτικές τεχνικές εκθέσεις. Όλοι οι φάκελοι των ακινήτων οργανώθηκαν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε να υπάρχουν δυνατότητες άμεσης και ταχείας επεξεργασίας από το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας, μεγιστοποιώντας το όφελος του Δήμου από τα αποτελέσματα του έργου και συγκροτούν το Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Αθηναίων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, στην Γενική Γραμματεία του Δήμου Αθηναίων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του έργου και να εκπαιδευτούν στην χρήση του Μητρώου Ακίνητης Περιουσίας.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες της συνάντησης ήταν: ο κ Γιώργος Μπρούλιας, Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, ο κ Ηλίας Λυμπερόπουλος, Οικονομικός Σύμβουλος Δημάρχου Αθηναίων, ο κ Γιάννης Ευμολπίδης, Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Πολεοδομίας, η κα Αλέκα Μελιάδου, Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Περιβάλλοντος, η κα Κωνσταντίνα Ροδίτου, Τμηματάρχης της Δημοτικής Περιουσίας, στελέχη της Δημοτικής Περιουσίας και της ΔΑΕΜ, καθώς και στελέχη της ΕΑΤΑ.

Περισσότερες πληροφορίες για τους σκοπούς του προγράμματος μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου στο http://www.promise-project.net/index.asp

Ημερομηνία: 
Παρ, 02/11/2012 - 11:35

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.