gkaminis

Δηλώσεις δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη,για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ και τα προβλήματα σίτισης σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου, συνεπεία της απεργίας.  

Δημοσιογράφος : Κύριε δήμαρχε, πόσοι βρεφονηπιακοί σταθμοί μείνανε χωρίς σίτιση σήμερα, πόσα παιδιά μείνανε χωρίς φαγητό;

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Λυπάμαι, γιατί λόγω της απεργίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε 30 παιδικούς σταθμούς, περίπου 1500 παιδιά, τράφηκαν πρόχειρα και με μεγάλες προσπάθειες του δήμου, γιατί ουσιαστικά απήργησαν τα μαγειρεία. Εξίσου θλιβερό, εάν όχι θλιβερότερο, είναι ότι έμειναν νηστικά και τα 200παιδιά που καθημερινά σιτίζει ο δήμος διακριτικά στα σχολεία, μετά από υπόδειξη των δασκάλων και των καθηγητών. Η απεργία είναι ένα θεμιτό δικαίωμα αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, ότι υπάρχουν άνθρωποι που δοκιμάζονται και ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν θύματα εντελώς αθώα που πρέπει να τα προστατεύσουμε.

Δημοσιογράφος : Μιλήσατε για τραμπούκους .

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Σε κάθε επαγγελματική κατηγορία υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Και μεταξύ των εργαζόμενων υπάρχουν οι άριστοι, υπάρχουν και οι υπερβολικοί, και τολμώ να πω, παντού συμβαίνει αυτό το πράγμα. Επομένως,μην είμαστε υπερβολικά εύθικτοι, να κοιτάμε ποια είναι η πραγματικότητα και ο καθένας μας να φέρει την ευθύνη των πράξεων και των παραλείψεών του.

Δημοσιογράφος : Πως σχολιάζετε τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο μέτρο της διαθεσιμότητας; Και τι πρόκειται να γίνει στο δήμο Αθηναίων;

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Στο βαθμό που αυτό περιλαμβάνει απεργίες, που το τονίζω, δεν έχουν ως θύματα αθώους, αυτό είναι απολύτως θεμιτό. Χαίρομαι,γιατί φύγαμε από την απαράδεκτη μέθοδο των καταλήψεων όπου και οι υπηρεσίες δεν λειτουργούσαν και οι εργαζόμενοι απαιτούσαν να πληρώνονται. Και είμαστε στην απεργία, που είναι κάτι, απολύτως θεμιτό. Με την επιφύλαξη που είπα προηγουμένως. Από κει και πέρα, η στάση μου εμένα είναι αταλάντευτη. Έχω τονίσει πόσο λάθος υπήρξε η διαθεσιμότητα με τον τρόπο που έγινε, έχω πει ότι έχουν αδικηθεί άνθρωποι και έχω πει ότι προτίθεμαι, να τους υποστηρίξω αυτούς τους ανθρώπους στα δικαστήρια, όπως πρέπει να γίνεται σε μια δημοκρατία και σε μια ευνομούμενη χώρα.

Ημερομηνία: 
Παρ, 14/12/2012 - 17:45

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.