tovimakyriakis

Δήλωση δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και τη δημοσιογράφο, Όλγα Κλώντζα.   

«Την περασμένη Κυριακή, αυτό το οποίο συνέβη στην πλατεία Συντάγματος, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία της Αθήνας. Το Σύνταγμα μετατράπηκε σε μια μεγάλη αγκαλιά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Και οι πολίτες, συρρέοντας μαζικά στην πρόσκληση του δήμου της Αθήνας και του MEGA για την ενίσχυση του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών, έδειξαν με το δικό τους τρόπο ποιες είναι οι προτεραιότητες και οι αγωνίες του κόσμου. Και με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνω, ότι στο δήμο Αθηναίων είμαστε στο σωστό δρόμο. Ωστόσο, μη με παρεξηγήσετε, αλλά όσο μεγαλειώδες και αν ήταν αυτό που ζήσαμε στο Σύνταγμα, μέσα μου παρακαλάω να μη χρειαστεί να το επαναλάβουμε του χρόνου. Θέλουμε τα επόμενα Χριστούγεννα, να διατηρηθεί το κύμα αλληλεγγύης με συντονιστή το δήμο Αθηναίων και με στοχευμένες δράσεις βοήθειας, χωρίς όμως να χρειαστεί να ξαναγεμίσει το Σύνταγμα με πακέτα αγάπης.

Κάποια στιγμή δεν σας κρύβω, ότι το κύμα προσφοράς ήταν τόσο έντονο, που για κάθε ένα πακέτο που έφευγε για τις αποθήκες του Κόμβου Αλληλοβοήθειας, τρία νέα έφταναν στην πλατεία. Νιώσαμε ότι ακόμη και το πιο καλοσχεδιασμένο επιχειρησιακό σχέδιο, ήταν μικρό μπροστά στο τσουνάμι της προσφοράς. Επιπλέον αυτό μας φορτώνει και με μια μεγάλη ευθύνη. Σεβόμαστε το κάθε τι που έφεραν οι συμπολίτες μας. Έχουμε τη βαριά ευθύνη το κάθε κουτί γάλα, το παιδικό ποδήλατο ή το καλοδιατηρημένο παλτό που έφερε κάθε Αθηναίος, να πάει σε εκείνον που το έχει πραγματικά ανάγκη. Νιώθουμε στις πλάτες μας μια τεράστια ευθύνη, για τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που μας εμπιστεύτηκαν το υστέρημά τους. Και σε καιρούς γενικευμένης καχυποψίας, αυτό γεμίζει το δήμο Αθηναίων, με υπερηφάνεια».

Ημερομηνία: 
Κυρ, 30/12/2012 - 09:35

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.