Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου για την έναρξη λειτουργίας του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, στην «Τεχνόπολις».
Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Η Τεχνόπολη, λειτουργεί πια τόσο ως χώρος ψυχαγωγίας όσο και ως ένας μουσειακός χώρος, καταπληκτικά οργανωμένος. Δημιουργήσαμε ένα μουσείο, χωρίς πολλά χρήματα, αλλά με πολύ όραμα και πολλή δουλειά. Επιτέλους, εκπληρώνεται το όνειρο του Δημήτρη Μπέη, ο οποίος είχε οραματιστεί τη λειτουργία του χώρου ως μουσείου. Φυσικά, για το χώρο της «Τεχνόπολης», εργάστηκαν διαδοχικά πάρα πολλοί δήμαρχοι, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο κ. Αβραμόπουλος, η κυρία Μπακογιάννη, κι αυτό έχει μεγάλη σημασία να το τονίσουμε. Να χτίζουμε ο ένας πάνω στο έργο του άλλου. Οι εγκαταστάσεις υπήρχαν. Αλλά, άλλο να υπάρχουν οι εγκαταστάσεις και άλλο μουσείο. Τις αναδείξαμε λοιπόν, και προσθέσαμε με τη βοήθεια ειδικών, όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν το χώρο, έναν πολύ ενδιαφέροντα μουσειακό περίπατο. Την Κυριακή το επισκέφθηκαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι.
Σε αυτό εδώ το σημείο, στους «Φούρνους», γινόταν η πρώτη φάση της δημιουργίας του φωταερίου. Εδώ έκαιγαν το λιθάνθρακα. Με αυτά τα «κορνούτα», όπως τα έλεγαν, τοποθετούσαν τον λιθάνθρακα σε αυτές τις οπές μέσα στο φούρνο, που αναπτυσσόταν θερμοκρασία 1000° C. Και εδώ που δούλευαν οι εργάτες και «τάιζαν» με λιθάνθρακα τους φούρνους, αναπτυσσόταν θερμοκρασία 80° C. Έπρεπε να δουλεύουν πάρα πολύ γρήγορα για να μην κρυώνουν οι φούρνοι.