skai2

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους, κ.κ Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.   

για τη δεντροφύτευση στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Βρισκόμαστε εδώ με τους μαθητές του 56ου Δημοτικού σχολείου και κάνουμε δεντροφύτευση. Έως την επόμενη Κυριακή θα έχουμε φυτέψει σε όλη την Αθήνα 1042δέντρα. Ξεπερνάμε τις 5.000 δέντρα από την αρχή της θητείας μας».

για τη λειτουργία Θεάτρων

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Αυτό είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση του ελληνικού παραλογισμού, όπου έφθασε ο δήμος τελικά, όπως σε πάρα πολλά άλλα θέματα.Βρισκόμαστε στην πολύ δυσχερή θέση, να αντιμετωπίσουμε μια εκτεταμένη ανομία σε συνθήκες κρίσης. Μια νομοθεσία του 1937, που έχει μεταρρυθμιστεί, δεκαεννέα φορές έχει αλλάξει, με εμβαλωματικές και ευκαιριακές ρυθμίσεις, και φθάνουμε τώρα σε μια κατάσταση που τα μισά θέατρα, περίπου, λειτουργούν χωρίς καθόλου άδεια. Πείτε μου τώρα εσείς, πως μπορεί ένας σοβαρός δήμος να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση. Το ξέρουμε ότι τον τελευταίο καιρό, αυτά τα δύο τελευταία χρόνια, το θέατρο γνωρίζει πάρα πολύ μεγάλη άνθηση. Επομένως, ο δήμος θα πρέπει αυτό να το υποστηρίξει. Αλλά όχι σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών. Δεν πήραμε εμείς τη "χατζάρα" να πούμε να κλείσουν τα θέατρα από τη μια μέρα στην άλλη. Όταν όμως ένα θέατρο δεν έχει άδεια λειτουργίας, ποιος παίρνει την ευθύνη στα θέματα της ασφάλειας; Δεν σας μιλάω για πλημμέλειες, σας μιλάω για πλήρη έλλειψη άδειας λειτουργίας. Πήρε ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο και δίνεται μία παράταση, όχι όμως στις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχουν κραυγαλέες ελλείψεις στα θέματα ασφάλειας.Εκεί θα μπει λουκέτο. Δεν υπάρχει περίπτωση να διακυβεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών».

για την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ.: Είναι δυνατό, είμαστε σοβαροί,έχουμε αυτή τη στιγμή ανθρώπους οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, με τα παιδιά τους, οι οποίοι είναι μουσουλμανικού θρησκεύματος, και πάνε και εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σε γκαράζ, σε υπόγεια, και πάλι χωρίς καμία αδειοδότηση, σε συνθήκες πλήρους ανασφάλειας; Δεν πρέπει να μπεί μια τάξη επιτέλους σ' αυτό το κράτος; Πρώτον, πρέπει να γίνει ένα τέμενος στην Αθήνα, όπως υπάρχουν χριστιανικοί ναοί σε ολόκληρο τον κόσμο και βεβαίως και στο μουσουλμανικό. Το δεύτερο είναι, για να μην έχουμε ένα τέμενος όπου θα συρρέουν χιλιάδες ανθρώπων, όποτε τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, να υπάρχουν και ένας ή δύο χώροι στα επτά κοινοτικά διαμερίσματα που να πληρούν τις προδιαγραφές να γίνουν και σ' αυτά χώροι θρησκευτικής λατρείας».

ΔΗΜ: Δεν θα γίνει, αυτό που λέμε, το ένα στον Ελαιώνα;

Γ.Κ.: Θα γίνει αυτό, αλλά για να μη δημιουργήσουμε μια τερατώδη κατάσταση, ένα υδροκεφαλισμό, θα πρέπει κάποια από αυτά που πληρούν τους όρους ασφάλειας και ήδη λειτουργούν κατά δεκάδες παράνομα, χωρίς καμία πιστοποίηση, κάποια να νομιμοποιηθούν. Να λειτουργούμε σοβαρά.

 

 

Ημερομηνία: 
Δευ, 08/04/2013 - 21:35

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.