traveltrade2

Με την ομιλία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, ξεκίνησαν –στο Μουσείο της Ακρόπολης- οι διήμερες  εργασίες του Travel Trade Athens 2013, που διοργανώνει η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (European Tour Operators Association- ETOA).

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η τουριστική προβολή της Αθήνας, η αποκατάσταση της εικόνας της στη διεθνή αγορά και η προώθηση της πόλης ως αυτόνομου ταξιδιωτικού προορισμού.

Στο πλαίσιο του Travel Trade Athens 2013, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη διεθνή αγορά τουρισμού και συνεδρίων ενώ παρίστανται εκπρόσωποι και ομιλητές από τις διοικήσεις φορέων διεθνούς εμβελείας, όπως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τουρισμού Νεότητας (WYSE), η Διεθνής  Ένωση Διοργανωτών Συνεδρίων (MPI) , ο Διεθνής Σύνδεσμος Τουρισμού Gay&Lesbian (IGLTA) κ.α.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας των ξένων επισκεπτών, πέραν των επαγγελματικών συναντήσεων, περιλαμβάνει τη διενέργεια περιηγήσεων και επισκέψεων εργασίας με σκοπό την παρουσίαση του χαρτοφυλακίου τουριστικών προϊόντων και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της μητροπολιτικής Αθήνας, καθώς και ένα ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα κοινωνικών εκδηλώσεων.

Την πρόσκληση του δήμου Αθηναίων έχουν αποδεχθεί και συμμετέχουν 80 hosted buyers από το εξωτερικό και 100 προμηθευτές από όλο το φάσμα της τουριστικής αγοράς της Αθήνας και την καλύπτουν δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι ξένων Μέσων Ενημέρωσης.     

Τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα της διοργάνωσης, καθώς και τη σημασία της,  στην τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας, θα παρουσιάσει ο δήμαρχος Αθηναίων την Τρίτη 23 Απριλίου , στις 13.00 στο αμφιθέατρο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης,  σε συνέντευξη τύπου.   

Η διοργάνωση, Travel Trade Athens, θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και θα αφορά μόνον στην Αθήνα, αποφασίστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την τουριστική προβολή της πόλης μετά από συμφωνία της ΕΑΤΑ με την ETOA.

Το Travel Trade Athens 2013 τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και το υποστηρίζουν σημαντικοί φορείς, θεσμικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες της Μητροπολιτικής Αθήνας, καθώς και πληθώρα επιχειρήσεων μελών του Athens Convention Bureau.

Οι Χορηγοί και Υποστηρικτές του Travel Trade Athens 2013 είναι:

Platinum

Αεροπορική εταιρεία AEGEAN

Gold

ΟΠΑΠ ΑΕ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Olympic Air

Silver

Kipling Events, Louis Cruises, Mid East International Tours

Αποκλειστικές Χορηγίες:Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών,Μουσείο Ακρόπολης, ΑΕΜΕΧ SA, Amphitrion Holidays S.A, City Contact-Athens Walking Tours, Pam Tours, Event Makers-DMC, Hydraiki-Athens One Day Cruise, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Οινοποιείο Αναγνώστου καθώς και η Goldair Tourism.

Χορηγοί φιλοξενίας: τα ξενοδοχεία Athens Hilton, Athenaeum Inter Continental, Athens Ledra Marriott, Crowne Plaza, Divani Collection Hotels, Electra Palace, Grand Bretagne, Metropolitan Hotel και Saint George Lycabettus.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η τηλεόραση του SKAI, το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3, η ιστοσελίδα SKAI.GR, η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Της Κυριακής καθώς και οι Greek Travel Pages (GTP), Travel Daily News, Tourism Pressκαι το Hellenic Travellinginternet.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15.

Επισυνάπτεται η ομιλία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη 

Ημερομηνία: 
Δευ, 22/04/2013 - 09:30
ΣυνημμένοΜέγεθος
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ TRAVEL TRADE ATHENS 2013.odt10.71 KB

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.