skaitv

Συνέντευξη  δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, στην εκπομπή «ΣΚΑΙ ΤΩΡΑ» με τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου, απ ευθείας από τις εργασίες του Travel Trade Athens 2013, στο νέο Μουσείο της  Ακρόπολης. 

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, 80 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.

 Π.ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ: Για να πάμε τώρα στο δήμαρχο Αθηναίων, στον κ. Καμίνη, για να δούμε τι συμβαίνει στην Αθήνα, τι συμβαίνει στο Μουσείο της Ακρόπολης , ποιος είναι ο στόχος του δημάρχου και γιατί ογδόντα μεγάλοι tour operators βρίσκονται στην πόλη μας αυτή την ώρα. Τι στόχο έχετε ,φέρνοντας εδώ 80 tour operators, από Ευρώπη και Αμερική;

 Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ : Όπως είπατε και εσείς, είναι 80 tour operators, ταξιδιωτικοί πράκτορες , από Ευρώπη, Αμερική, αλλά και από Ιαπωνία και Ινδία. Αυτή την εκδήλωση την διοργανώσαμε από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και τους φέρνουμε σε επαφή με Έλληνες παράγοντες, παράγοντες τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Κάθονται στο ίδιο τραπέζι και  κοιτούν αν μπορούν υπάρχει το ενδιαφέρον και το έδαφος να φθάσουν σε συμφωνία. Όπως καταλαβαίνετε προλειαίνουμε το έδαφος για να κάνουμε την Αθήνα επιτέλους έναν αυτόνομο ταξιδιωτικό προορισμό.

 ΔΗΜ: Μέχρι σήμερα τι συνέβαινε, ερχόταν κάποιος στο αεροδρόμιο ή στο λιμάνι του Πειραιά και έπαιρνε στη συνέχεια το πλοίο και ξανάφευγε σε ένα νησί, δεν έμενε δηλαδή πολύ στην Αθήνα. Αυτός είναι ο στόχος σας, να κρατήσετε τον επισκέπτη στην πρωτεύουσα;

 Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Αυτό ακριβώς. Ο κανόνας ήταν ή να πηγαίνουν κατευθείαν με τσάρτερ στα νησιά ή να πηγαίνουν μια βόλτα μέχρι την Ακρόπολη και μετά να φεύγουν. Ε, λοιπόν η Αθήνα αξίζει όπως το Παρίσι , η Ρώμη, άλλες μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, να έρχεται ο τουρίστας να περνάει το Σαββατοκύριακό του, το τριήμερο ή το τετραήμερό του, εδώ. Θέλουμε να φέρουμε κόσμο στην Αθήνα. Θέλουμε να φέρουμε τουρισμό, να αναζωογονήσουμε την οικονομία της πόλης. Και αυτή είναι μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία.

 ΔΗΜ: Ποιος είναι ο στόχος για αυτό το καλοκαίρι; Είναι πολύ σύντομα βεβαίως να προλάβετε να αλλάξετε τα νούμερα , αλλά ο στόχος

 ποιος είναι;

 Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Υπάρχουν κάποιες αισιόδοξες προβλέψεις για το καλοκαίρι. Ακόμη όμως η Αθήνα δεν έχει «σηκωθεί», όσο θα θέλαμε . Σας θυμίζω ότι τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει σαράντα ξενοδοχεία στην Αθήνα και είναι πάρα πολύ σημαντική και αυτή η συζήτηση που έχει ανοίξει για τις Κυριακές, αν θα λειτουργούν τα μαγαζιά. Να γίνει αυτή συζήτηση, να ληφθούν οι αποφάσεις με γνώμονα και το συμφέρον της Αθήνας που είναι να κρατάει ζωντανό το κέντρο της, τις Κυριακές και γιατί όχι και με τουρίστες οι οποίοι θα κάνουν τα ψώνια τους.

 ΔΗΜ: Πάντως φέρτε εσείς τους τουρίστες στην Αθήνα και αν δουν οι καταστηματάρχες ουρές καταναλωτών έξω από τα καταστήματα, θα τα ανοίξουν τα μαγαζιά. Σας ευχαριστούμε.

 Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Εγώ σας ευχαριστώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

http://www.youtube.com/watch?v=nsm0InKom98&feature=youtu.be

 

Ημερομηνία: 
Δευ, 22/04/2013 - 20:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.