bima

Συνέντευξη δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στο ΒΗΜΑ fm και τις Πρωϊνές Διαδρομές με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και το Σωτήρη Ξενάκη.

για τη διάταξη περί προγράμματος επιδότησης ανέργων του πολυνομοσχεδίου

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Αυτό μπορεί να το δει κανείς από τη μία ή την άλλη πλευρά.Κάποιος μπορεί να πει – αυτός που έχει δουλειά – ότι ανοίγει η πόρτα για περαιτέρω μείωση των μισθών. Αυτός που δεν έχει δουλειά, μπορεί να πει ότι αυτά τα 490 ευρώ τα χρειάζομαι και θα πάω να δουλέψω. Θέλω να δω δημοσιευμένη τη διάταξη. Εγώ βεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσω αυτή τη διάταξη, προκειμένου να προσλάβω χαριστικά ανθρώπους στο δήμο Αθηναίων. Γιατί ακόμα και εκεί που θα μπορούσα να το κάνω, για παράδειγμα στις κατασκηνώσεις που είναι εποχικοί, από εφέτος, οι προσλήψεις θα γίνουν με ηλεκτρονικό σύστημα μοριοδότησης. Στον δήμο Αθηναίων έχει τελειώσει αυτή η ιστορία».

για το δίκτυο αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Εμείς διαθέτουμε μια βάση δεδομένων,όπου με αντικειμενικά κριτήρια, εισέρχονται διαρκώς και νέες οικογένειες.Είμαστε, αυτή τη στιγμή, στις 5.500 οικογένειες, που στηρίζονται με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τον Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης και τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του δήμου Αθηναίων, απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης. Πιθανότατα,τις επόμενες μέρες, θα ανακοινώσουμε επιπλέον 200 οικογένειες, μέσα από χορηγούς που βρίσκουμε. Προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθιο το κόσμο. Δεν επιτρέπεται στη σημερινή Ελλάδα να υπάρχει άνθρωπος να πεινάει».

για τους άστεγους

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Η εικόνα που είχαμε πριν από μερικούς μήνες ήταν ότι οι κατά κυριολεξία άστεγοι στο κέντρο της πόλης, είναι κάτι παραπάνω από χίλιους. Έτσι τους υπολογίζουν και οι πιο έγκυρες οργανώσεις. Εγκαινιάζουμε τις επόμενες μέρες, μαζί με εθελοντικές και μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, έναν ξενώνα που θα μπορεί να φιλοξενεί το βράδυ περίπου εκατό άστεγους συμπολίτες μας. Θα ανοίξουμε και άλλον έναν χώρο στο Ρουφ. Θα βγούμε στο δρόμο με τις οργανώσεις αυτές και κοινωνικούς λειτουργούς και θα τους ενημερώνουμε καθημερινά για τη λειτουργία αυτού του νέου χώρου στο κέντρο της πόλης».

για το μπαζάρ βιβλίου του ΒΗΜΑ FM

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Είναι μία σημαντική πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού σας σταθμού. Δεν ενισχύονται μόνο οι άστεγοι. Τα οφέλη είναι πολλαπλά, αφού παράλληλα ο κόσμος μπόρεσε και προμηθεύτηκε ενδιαφέροντα βιβλία».

 

για τα ζητήματα καθαριότητας

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Η πόλη είναι πιο καθαρή από ό, τι ήταν δυόμιση χρόνια πριν. Αυτό σημαίνει τεράστιες προσπάθειες μέσα σε ένα καθεστώς εργασιακής αναστάτωσης. Όσο θα υπάρχουν πληθυσμοί στη πόλη που θα περιφέρονται χωρίς κάποια ασφαλή στέγη,χωρίς προορισμό, χωρίς δουλειά, η πόλη θα βρωμίζει πολύ εύκολα. Την Τοσίτσα τη πλέναμε δύο φορές την ημέρα όσο υπήρχε το μεγάλο πρόβλημα. Και πάλι βρώμιζε».
 

για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές


Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Επτά Κυριακές τις θεωρώ λίγες. Έχω υπόψη μου την Αθήνα και ειδικά το Ιστορικό και Εμπορικό της Κέντρο. Θέλει τόνωση. Θέλει ζωή. Θέλει κόσμο να κυκλοφορήσει, να κατεβεί τη Κυριακή με τα παιδιά του. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Οπότε μιλώ για περισσότερες Κυριακές. Νομίζω ότι θα είναι ένα πολύ ξαφνικό σοκ να πάμε στις 52. Θέλει μια συζήτηση με τον Εμπορικό Σύλλογο αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε σ'αυτό. Να ζωντανέψει το κέντρο της Αθήνας. Και θέλουμε να την κάνουμε ταξιδιωτικό προορισμό, αυτόνομο τουριστικό, την Αθήνα, δε μπορείς να έχεις κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές».

 

για τα δημοτικά τέλη

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Μόλις είχα αναλάβει Υπουργός της τότε κυβέρνησης μου είπε"ανέβασέ τα τώρα τα δημοτικά τέλη, μην τα ανεβάσεις προεκλογικά". Εγώ δεν το έκανα. Δεν τα ανέβασα τα δημοτικά τέλη και ούτε πρόκειται να τα ανεβάσω.Μάλιστα, σε γειτονιές που βρίσκονταν πολύ ψηλά στο τετραγωνικό, τα μειώσαμε.Λόγου χάρη, στη Φωκίωνος Νέγρη. Τα αυξήσαμε παράλληλα, σε περιοχές που κακώς δεν είχε ανέβει, όπως το Γκάζι. Το δήμο τον κρατάμε όρθιο επειδή έχουμε κάνει τρομακτικές οικονομίες».


για την υποψηφιότητά του στις επόμενες δημοτικές εκλογές

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Κάθε στήριξη από δημοκρατικά κόμματα, και το τονίζω αυτό, είναι ευπρόσδεκτη. Έχω πει ότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας και θα αναζητήσω στήριξη από τα δημοκρατικά κόμματα».

Ημερομηνία: 
Τρι, 30/04/2013 - 20:50

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.