mega

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και τους δημοσιογράφους, κ.κ Μανώλη Ανσγνωστάκη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

για την επίθεση από βουλευτή της «Χρυσής Αυγής»

«Συνειδητοποιούμε το τι συνέβη; Συνειδητοποιούμε ότι ο δήμαρχος της πρωτεύουσας έβγαλε μια απαγορευτική απόφαση, όπως είχε κάθε
αρμοδιότητα να κάνει, και είναι και μια αιτιολογημένη απόφαση, ότι πήγε να μοιράσει λαμπάδες στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του δήμου, και ότι έρχεται ένας βουλευτής και αποπειράται να χειροδικήσει φέροντας όπλο, και την ίδια στιγμή,γιατί αυτό δεν το ξέρει ο πολύς κόσμος, τριάντα Χρυσαυγίτες με κράνη και πάνω σε μοτοσικλέτες πήγαιναν απ’ την πίσω πλευρά να μπουν μέσα στον Κόμβο; Αν αυτοί οι άνθρωποι έμπαιναν μέσα, τι θα γινόταν; Σας πληροφορώ δεν ήμουν μόνο εγώ, ήταν γονείς με τα παιδιά τους, ήταν κόσμος. Είναι ένα θέμα νομιμότητας μόνο; Ή είναι ένα θέμα πλέον πολιτικού ήθους, ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα εκδήλωσης βίας στην πόλη, το οποίο πρέπει να το δούμε κατάματα και απέναντι στο οποίο θα πρέπει να έχουμε ένα αρραγές μέτωπο;».

για το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού
«Δεν το έχω δει στις λεπτομέρειές του το νομοσχέδιο αυτό. Αλλά εγώ έχω να σας πω κάτι. Το μεγάλο πολιτικό μήνυμα που εκπέμψαμε τη Μ. Πέμπτη, είναι ότι όταν είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τη νομιμότητα, η νομιμότητα μπορεί να εφαρμοστεί. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχουμε εξαντλήσει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για να καταπολεμήσουμε τις διάφορες εγκληματικές πράξεις, είτε απ’ τη Χρυσή Αυγή, είτε από οπουδήποτε αλλού. Πρώτα απ’ όλα,διαρκώς, και από του βήματος της βουλής, και από τηλεοπτικά κανάλια,εκτοξεύονται δημοσίως απειλές, είτε σε βάρος του κ. Δένδια, είτε σε βάρος εμού του ιδίου. Εγώ ουσιαστικά απειλήθηκα από τον αρχηγό του κόμματος αυτού, ότι δεν θα τολμήσω να κυκλοφορήσω στην Αθήνα. Σας θυμίζω, δεν είναι η πρώτη φορά που εκτοξεύεται μια τέτοια απειλή εναντίον μου. Και τα Χριστούγεννα είχα άλλες ιστορίες. Αλλά δεν επιτρέπεται αρχηγός κόμματος να απειλεί το δήμαρχο της πρωτεύουσας, ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στην πόλη. Αν δεν είναι αδίκημα αυτό, τι είναι; Πιστεύω ότι υπάρχει μια σταδιακή εξοικείωση με το κακό. Αυτό είχε πει για πρώτη φορά η φιλόσοφος, η Χάνα Άρεντ, για το ναζισμό. Έχουμε αρχίσει να κατεβαίνουμε εδώ και χρόνια πολλές σκάλες του κακού και έχουμε σταδιακά εξοικειωθεί με ένα πολύ κακό πράγμα, με μια πλευρά της κοινωνίας μας,του συλλογικού μας εαυτού, πάρα πολύ άσχημη και πάρα πολύ απειλητική για τις αξίες που εκπροσωπούμε ως κοινωνία. Αυτή η σταδιακή εξοικείωση με το κακό,πρέπει να σταματήσει».

για τις δηλώσεις που αποδίδονται στην ποιήτρια Κική Δημουλά

«Εγώ έχω μια διαφορετική άποψη. Η γυναίκα αυτή μίλησε βιωματικά. Πρώτα απ’ όλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μια γυναίκα η οποία είναι ποιήτρια. Το να είναι κάποιος ποιητής, δε σημαίνει αυτομάτως ότι μπορεί να είναι πάντοτε σε ετοιμότητα να προβαίνει και σε μια πολιτική ανάλυση, αυτών τα οποία λέει. Εγώ θεωρώ ότι το«ανθρωποφαγικό» που επακολούθησε, είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικό των ημερών μας. Η γειτονιά αυτή έχει πρόβλημα. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί τον τελευταίο καιρό, πρέπει να το πούμε αυτό, ότι έχει βελτιωθεί αισθητά. Θα πάρει πάρα πολύ καιρό ακόμη να γίνει η κατάσταση όπως θα την επιθυμούσαμε όλοι. Την πήρα χθες ένα τηλέφωνο, της άφησα ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή, γιατί πράγματι θέλω να τη συναντήσω, να της μιλήσω, γιατί έχω χρέος να το κάνω αυτό, να της πω ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα της».


για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

«Πρέπει να το ξέρει ο κόσμος,όταν έρχεται κάποιος που θέλει να ανοίξει ένα κατάστημα, και του φέρνει την άδεια από την πολεοδομία, την άδεια από την πυροσβεστική, την άδεια από το υγειονομικό κ.λ.π, ο δήμος είναι υποχρεωμένος να δώσει την άδεια. Δεν έχει την εξουσία να την αρνηθεί, εφόσον πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις. Ο δήμος κάνει συνέχεια ελέγχους. Και ο δήμος και σφραγίζει. Ξέρετε τι σημαίνει σφραγίζει; Πάει, βάζει την κίτρινη ταινία, σφραγίζει στην τρίτη παράβαση θορύβου. Έχουμε κάνει εκατοντάδες σφραγίσεις και μάλιστα και στο Γκάζι, και στα Πετράλωνα, και παντού. Έχει το δικαίωμα ο ιδιοκτήτης να πάει την επόμενη μέρα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο να πάρει προσωρινή διαταγή αποσφράγισης. Και σας πληροφορώ ότι στις εννέα από τις δέκα περιπτώσεις, παρότι παρίσταται και ο δήμος και αναφέρει και το ιστορικό του καταστήματος, γιατί υπάρχουν καταστήματα τα οποία τα έχουμε κλείσει πάρα πολλές φορές, τα δικαστήρια δίνουν την άδεια για λόγους ανεργίας, δεν ξέρω για ποιο λόγο.

για την επικείμενη επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και τη συνάντηση με τον δήμαρχο Μ. Μπλούμπεργκ

Επισκέπτομαι τη Ν. Υόρκη,όπως είχα πάει και στο Πεκίνο πριν από ένα μήνα, όπου υπεγράφησαν συμφωνίες και με το δήμο του Πεκίνου και ελληνικές επιχειρήσεις με κινέζικες επιχειρήσεις,ακριβώς γιατί πρέπει να προβάλλουμε την εικόνα της Αθήνας, την εικόνα της αισιοδοξίας, της
δυναμικής. Φέτος, πια, ο τουρισμός θα πάει καλύτερα. Ο δήμος Αθηναίων έφερε ογδόντα tour operators απ’ όλη την Ευρώπη, πριν από δύο εβδομάδες, και ήλθαν εδώ και τους μιλήσαμε για την Αθήνα. Δεν πρέπει να υποκύπτουμε στην κατήφεια και στη μιζέρια. Την κρίση πρέπει να τη δούμε ως ευκαιρία».
 

Ημερομηνία: 
Κυρ, 12/05/2013 - 22:10

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.