SKAI1003

Συνέντευξη δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, σε απ΄ευθείας σύνδεση με το 1ο Δημοτικό Ιατρείο, στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Θ Βαμβακάρη και Τ. Γιαννούτσο

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Σήμερα ήρθαμε στο κέντρο της Αθήνας. Φιλοξενούμαστε από το Δήμο Αθηναίων.Είμαστε στο Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο. Τη δράση στηρίζουν τα δημοτικά ιατρεία και το τμήμα συμβουλευτικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων. Είναι δίπλα μου ο Δήμαρχος Αθηναίων ο κ.Καμίνης. Κύριε Καμίνη, έπρεπε από ότι φαίνεται να έρθουμε και στο κέντρο της Αθήνας.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Βέβαια και στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο ιατρείο του Α' Δημοτικού Διαμερίσματος στην οδό Σόλωνος απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και τη Νομική Σχολή. Χθες και σήμερα με τη βοήθεια της Vodafone, που μας χορήγησε τα εμβόλια, με τη βοήθεια των "Γιατρών του Κόσμου", με την αρωγή του προσωπικού του δημοτικού ιατρείου και με την επικοινωνιακή αρωγή του ΣΚΑΙ εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν παιδιά από 100οικογένειες. Η εξέταση ήταν οδοντιατρική και σ'αυτή τη γραμμή θα συνεχίσουμε πάρα πολύ σταθερά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Τα δημοτικά ιατρεία τι απήχηση έχουν στον κόσμο;

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Στα δημοτικά ιατρεία κάνουμε αυτή την εποχή μια ριζική αλλαγή προς πολλές κατευθύνσεις. Η πρώτη και η πιο κρίσιμη είναι ότι μπορούμε πια να συνταγογραφούμε. Δηλαδή μπορούν να έρχονται οι άνθρωποι στα ωράρια που δουλεύουν τα δημοτικά ιατρεία να τους γράφουν τη συνταγή τους. Έχουμε δικτυωθεί και με τον ΕΟΠΥΥ και με την Α' Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά και με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τους "Συμμάχους Υγείας" που είναι πανεπιστημιακοί καθηγητές, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, φοιτητές, ούτως ώστε να μπορούμε να διευρύνουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό την γκάμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας που παρέχουν τα δημοτικά ιατρερία. Είναι μία δικτύωση με όλη τη πόλη πια και με όλους τους φορείς υγείας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Και πρέπει να το γνωρίζουν αυτό οι δημότες. Πολύ σημαντικό αυτό που είπατε για τη συνταγογράφηση.

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ:Ειδικά για τους ηλικιωμένους αυτό πρέπει να το γνωρίζουν για τα πέντε δημοτικά ιατρεία, ενώ επισκευάζουμε και τα άλλα δύο, τα οποία θα τα ανοίξουμε και αυτά σύντομα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Να που δεν είναι μια χώρα σε πτώση και σε κατάθλιψη.Υπάρχουν και φωτεινές ελπίδες, υπάρχουν και προσπάθειες.

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Ναι το βλέπουμε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης βγήκαν στην επιφάνεια οι μεγάλες αδυναμίες της πολιτείας και ο δήμος Αθηναίων, και άλλοι δήμοι, υποκαθιστούν αυτή τη στιγμή με ταχείς ρυθμούς και πιστεύω με μεγάλη αποτελεσματικότητα, το μεγάλο κενό που παρουσιάζει η χώρα στο θέμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Οι δήμοι είναι κοντά στη πραγματικότητα.Βλέπουν τη πραγματικότητα. Έρχονται σε άμεση επαφή με τους δημότες, έχουν ταχύτερα αντανακλαστικά από ό,τι έχει το κράτος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Άλλωστε, ο δημότης είναι σε πιο στενή επαφή με το δήμο παρά με το κράτος. Είναι δίπλα του ο δήμος.

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ:Βρισκόμαστε σε πάρα πολύ στενή επαφή. Είμαστε σε θέση να δούμε αμέσως το πρόβλημα του δημότη και οι δήμοι που έχουν όρεξη για δουλειά έχουν ευρύ πεδίο δράσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ευχαριστούμε και ελπίζουμε να συνεχιστούν οι προσπάθειες.

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Και εγώ σας ευχαριστώ. Να είστε βέβαιοι ότι θα συνεχιστούν.

 

Ημερομηνία: 
Κυρ, 09/06/2013 - 20:30

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.