athina984

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ984 και τον δημοσιογράφο Άρη Τόλιο.

για τη Χρυσή Αυγή

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Εγώ πιστεύω ότι είναι μια τεράστια παγίδα για το πρώτο κόμμα της χώρας να προσπαθεί να«παίξει» με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, με ό, τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε ζητήματα πολιτικών συμμαχιών, στρατηγικής κτλ. Το θεωρώ θεμελιώδες λάθος κατευνασμού. Μου ήρθε τώρα η λέξη στο μυαλό, γιατί ήταν η κατευναστική πολιτική του Νταλαντιέ και του Τσάμπερλαιν, απέναντι στον πρόγονο της Χρυσής Αυγής, τον Χίτλερ. Δε χρειάζεται κατευναστική πολιτική εδώ πέρα. Αλλά, και να σας πω και κάτι άλλο; Πρέπει να δούμε και τις αντιφάσεις και τις ανακολουθίες, στις οποίες οδηγούν αυτά τα πράγματα. Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα βραβεύσει τον 18χρονο μπασκετμπολίστα, νιγηριανής καταγωγής που το παιδί έγινε δεκτό στο ΝΒΑ. Τι συμβαίνει σ΄ αυτή τη χώρα; Το καταλαβαίνετε; Ελληνοποιήσαμε το παιδί επειδή πήγε στο ΝΒΑ; Δεν υπάρχουν άλλοι σοβαρότεροι λόγοι; Δε χτίζεις έτσι μια κοινωνία ανοιχτή στο μέλλον, δε χτίζεις μια κοινωνία ευρωπαϊκή, πρέπει να απαλλαγούμε από αυτές τις ιδεοληψίες, οι οποίες συσκοτίζουν ολόκληρο το πολιτικό τοπίο και μας οδηγούν σε απόψεις, όπως αυτές που ακούσαμε, σε απόψεις κατευνασμού, που είναι ολωσδιόλου λαθεμένες. Πρέπει να καθίσουμε και να δούμε τι είδους κοινωνία θέλουμε. Μια ανοιχτή, ευρωπαϊκή κοινωνία, με νέους ανθρώπους, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας– γιατί και αυτό πρέπει να το δούμε,η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αιμορραγεί κιόλας γιατί πολλά νεαρά παιδιά φεύγουν».

για τις εννέα αναβολές εκδίκασης υπόθεσης χρηματισμού δημοτικού υπαλλήλου

Γ.Κ: «Αποφάσισα να το δώσω στη δημοσιότητα, γιατί αυτή η ιστορία αποτελεί εμπαιγμό, είναι κόλαφος για την απονομή της ποινικής δικαιοσύνης στη χώρα. Και δεν δείχνει μόνο το πώς λειτουργεί η ποινική δικαιοσύνη. Δείχνει και γιατί έχουμε αυτό το φαινόμενο της ατιμωρησίας. Εννέα αναβολές έχει πάρει η υπόθεση αυτή και οι πέντε από αυτές ήταν επειδή ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωνε κώλυμα. Ποιος θα έρθει να επενδύσει σε αυτή τη χώρα, όταν η δικαιοσύνη πορεύεται με αυτούς τους ρυθμούς. Και προσέξτε, μιλάμε αυτή τη στιγμή για έγκλημα, το οποίο ήταν αυτόφωρο, κανονικά έπρεπε να έχει δικαστεί την επόμενη ημέρα. Το καταλαβαίνετε; Πιάστηκε επ’αυτοφώρω να παίρνει χρήματα. Και έχει αναβληθεί εννέα φορές η εκδίκαση μέσα σε δύο χρόνια. Ο μάρτυρας, ο αστυνομικός, που ήταν παρών στην σύλληψή του, έρχεται από την επαρχία ο άνθρωπος και είπε «δεν θα ξανάρθω». Ε, σε αυτό ελπίζουν αυτοί που προκαλούν τις αναβολές στις δίκες, ότι κάποια στιγμή κάποιος θα κουραστεί και θα υπάρξει ατιμωρησία».

για την τρόικα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Γ.Κ: «Έχουμε κάνει δραματικές οικονομίες. Ο δήμος Αθηναίων αυτή τη στιγμή κρατιέται όρθιος οικονομικά,γιατί ακριβώς έχει κάνει δραματικές οικονομίες. Έχουμε περιορίσει τα λειτουργικά μας έξοδα κατά 30%, ενώ έχουν αποχωρήσει από τον Γενάρη του 2011που ανέλαβα, 3000 υπάλληλοι του δήμου, το οποίο είναι περίπου το 1/4 του δυναμικού του. Κι όμως, ο δήμος όχι μόνο εξακολουθεί να δουλεύει, δουλεύει σας βεβαιώνω, καλύτερα απ ό, τι δούλευε».

Ημερομηνία: 
Τρι, 02/07/2013 - 19:15

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.