mega

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα. 

για τα Σημεία Εξυπηρέτησης Δημότη (ΣΕΔ):

«Τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη βρίσκονται στις επτά δημοτικές κοινότητες. Ένα απ’ αυτά εγκαινίασα στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης και αποτελεί «κόσμημα». Λειτουργούν από τις οκτώ το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ, καθώς και το Σάββατο, οκτώ το πρωί με δύο το απόγευμα. Εκεί μπορεί να κάνει κάποιος 152 συναλλαγές με το δήμο, π.χ. να βγάλει πιστοποιητικά. Από το Σεπτέμβριο, 80 απ’αυτές τις συναλλαγές, θα μπορεί να τις κάνει από τον υπολογιστή στο σπίτι του, αφού πρώτα πιστοποιηθεί. Καταλαβαίνετε, ότι είναι μια επανάσταση. Δηλαδή, από τις αρχές του χρόνου, θα μπορούμε να βγάζουμε οικοδομική άδεια. Δεν είναι μόνο ότι απαλλάσσεται ο πολίτης από τον κόπο, το χρόνο και τα έξοδα να κατέβει στο κέντρο, στα κεντρικά του δήμου, είναι ότι αποκόπτεται η άμεση επαφή του πολίτη με αυτόν, ο οποίος θα του εκδώσει την άδεια, και αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι αυτό σε θέματα διαφθοράς».

για την ιθαγένεια:

«Εγώ κάνω πάντοτε μια διάκριση μεταξύ των μεταναστών που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα και εκείνων που βρίσκονται παράνομα. Ξέρουμε ότι η χώρα το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης δεν μπορεί να το αντέξει.Γι’ αυτό κι εγώ είπα ότι δέχεται ο δήμος Αθηναίων, δίνοντας το παράδειγμα, ακόμα και κέντρο κράτησης, δέχεται να δημιουργηθεί μέσα στα όρια του. Όμως είναι άλλο το θέμα των ανθρώπων που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα, των παιδιών που μεγαλώνουν εδώ. Πάντοτε πρέσβευα ότι θα πρέπει το ταχύτερο δυνατό τα παιδιά αυτά να ενσωματωθούν στην κοινωνία».

για την περίπτωση του 18χρονου καλαθοσφαιριστή

«Τώρα έχουμε ένα παιδί χαρισματικό, το οποίο έγινε δεκτό στο NBA. Και βλέπουμε τον πρωθυπουργό – και καλά κάνει- να το βραβεύει. Και του δόθηκε ιθαγένεια, μάλλον του δόθηκε διαβατήριο με την διαδικασία του ανιθαγενούς. Τώρα εγώ αναρωτιέμαι: Αν αυτό το παιδί ήταν ένα παιδί χαρισματικό στη μουσική, σε κάτι άλλο, όχι στον αθλητισμό που είναι ευρείας κατανάλωσης, στη φυσική, θα συνέβαιναν τα ίδια πράγματα; Θα αναγνώριζε η Πολιτεία την αξία του και γρήγορα θα μπορούσε να το βοηθήσει να πάει στο εξωτερικό; Διατηρώ πάρα πολύ σοβαρές αμφιβολίες. Και νομίζω, ότι πλέον η ζωή μας έχει ξεπεράσει και πρέπει αυτό να το καταλάβουμε. Από τη στιγμή που έχουμε ανθρώπους που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα, είναι έντιμοι, δουλεύουν, και τα παιδιά τους μεγαλώνουν εδώ και αισθάνονται Έλληνες, αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας πάρα πολύ σοβαρά και να λειτουργήσουμε χωρίς ιδεοληψίες και προκαταλήψεις, ως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Τα «επικοινωνιακά» μας «φάγανε»και κάναμε Έλληνες ανθρώπους, οι οποίοι αποδείχθηκε μετά ότι δεν είχαν καμία με την Ελλάδα. Να κοιτάμε την ουσία των πραγμάτων και πως θα προχωρήσουμε σε μια κοινωνία πιο ανεκτική, ανοικτή και φιλοπρόοδη»

Για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές

«Έχω ήδη ανακοινώσει ότι θα είμαι υποψήφιος. Εγώ κατέβηκα και την πρώτη φορά ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Από ‘κει και πέρα,όποιο από τα δημοκρατικά κόμματα της χώρας πιστεύει ότι έχουμε αποδώσει ως δημοτική αρχή και ότι αποτελούμε ως υποψηφιότητά μια καλή επένδυση για το μέλλον της πόλης, μπορεί να μας υποστηρίξει. Εγώ λειτούργησα ως ανεξάρτητος υποψήφιος όταν κατέβηκα. Ως ανεξάρτητος δήμαρχος πολιτεύτηκα και έτσι θα συνεχίσω να είμαι. Ξέρετε, εμένα αυτό το θέμα της ανεξαρτησίας έχει περάσει στοDNA μου, γιατί, και επί τόσα χρόνια ως Συνήγορος του Πολίτη, έπρεπε κάθε μέρα να αποδεικνύω ότι είμαι ανεξάρτητος».

Ημερομηνία: 
Τετ, 03/07/2013 - 21:30

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.