SKAI

Σημεία συνέντευξης δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και το δημοσιογράφο κ. Άρη Πορτοσάλτε.

για τις συνεχείς αναβολές σε εκδίκαση υπόθεσης χρηματισμού δημοτικού υπαλλήλου

Α. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ:Ποιος είναι αυτός; Έχει τόσα μέσα;

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: « Ένας απλός υπάλληλος είναι. Δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται εκεί πέρα, γιατί αν ήξερα θα το είχα καταγγείλει. Θεωρώ πλέον ότι θα πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τον οποίο σκοπεύω να συναντήσω μέσα στις επόμενες ημέρες»

ΕΡ: Που υπηρετούσε αυτός ο υπάλληλος;"

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: "Υπηρετούσε στο Ίδρυμα Αστέγων και συνελήφθη επ'αυτοφώρω εισπράττοντας χρήματα. Το έγκλημα είναι αυτόφωρο, το οποίο σημαίνει ότι κανονικά θα έπρεπε να είχε δικαστεί την επόμενη ημέρα. Δύο χρόνια έχει καθυστερήσει αυτή η ιστορία και όπως το είπατε με εννέα αναβολές. Νομίζω ότι πλέον αυτό έπρεπε να το γνωρίζει η κοινή γνώμη."

ΕΡ: Πρέπει να περάσουν από εξέταση και οι δικαστές που δίνουν τις αναβολές. Ένα θέμα είναι αυτό και ένα θέμα είναι η δικαιοσύνη.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Γι’ αυτό και σκοπεύω να πάω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η δίκη έχει αναβληθεί εννέα φορές. Εμείς είχαμε επιμείνει την προτελευταία φορά, ματαίως, να μην αναβληθεί η δίκη. Την τελευταία φορά, μόλις άρχισε η διαδικασία αμέσως η δίκη διεκόπη, διότι η Πρόεδρος του δικαστηρίου δήλωσε κώλυμα και η δίκη ανεβλήθη πλέον επ' αόριστον. Οπότε αποφάσισα να εκδώσω αυτή την ανακοίνωση, γιατί θεωρώ ότι αυτό αποτελεί διαπόμπευση της δικαιοσύνης».

ΕΡ: Από ό, τι αντιλαμβάνομαι εσείς τρέχετε με δικηγόρο στη δίκη. Για φανταστείτε περιπτώσεις που το δημόσιο δεν εκπροσωπείται.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Ασφαλώς και πηγαίνουμε. Κάθε φορά είμαστε παρόντες. Κάθε φορά έρχεται από την επαρχία πλέον όπου έχει μετατεθεί ο αστυνομικός ο οποίος τον συνέλαβε επ' αυτοφώρω. Την τελευταία φορά είπε ο δυστυχής άνθρωπος ότι εγώ δεν μπορώ να ξαναέρθω».

ΕΡ: Καταβάλει ο ίδιος τα έξοδα της μετακίνησης.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Καταλαβαίνετε ότι αυτοί που έχουν μεθοδεύσει αυτή την ιστορία αυτό το οποίο αποσκοπούν είναι να καταπονήσουν τους μάρτυρες και όλους αυτούς οι οποίοι μπορεί να καταθέσουν σε αυτή την υπόθεση σε βάρος του κατηγορουμένου».

ΕΡ: Έχετε και άλλες τέτοιες περιπτώσεις υπαλλήλων;

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Έχω στείλει δέκα υποθέσεις στον εισαγγελέα. Δύο από αυτές στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες ακόμη χρονίζουν και αυτές αλλά είναι πιο πρόσφατες από την επίμαχη περίπτωση, η οποία είναι δύο χρόνια πια που εκκρεμεί».

 

 

Ημερομηνία: 
Τετ, 03/07/2013 - 21:30

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.