vimafm1

Συνέντευξη δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και το δημοσιογράφο, Δημήτρη Πετρόπουλο.

Για την εκδήλωση της "Χρυσής Αυγής"

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Πολύ καλά έκανε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη- μπράβο του- όταν είδε ότι υποκρύπτεται, κάτω από μία δήθεν συνάθροιση, στην ουσία διανομή τροφίμων κτλ. εκεί όπου δεν υπήρχε άδεια του δήμου, και το απαγόρευσε. Αυτό που έκανε το Υπουργείο είναι να κρατήσει ψηλά τη νομιμότητα και την αποκατάσταση της δημοκρατίας και είναι ακριβώς αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας. Επομένως, τιμάμε τη σημερινή ημέρα με τον τρόπο που πρέπει."

Για την τιτλοποίηση ανείσπρακτων οφειλών προς το δήμο

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: "Στο δήμο έχουν συσσωρευθεί όλα αυτά τα χρόνια περίπου 270 εκατομμύρια ανείσπρακτες οφειλές.Μπορεί να τα αναλάβει το κράτος αυτά τα πράγματα. Θα συζητούσα ακόμη και για ιδιώτες σε περίπτωση που είναι κάποιοι οι οποίοι οφείλουν πάρα πολύ μεγάλα ποσά."

Για επιβολή δημοτικών τελών στα δημόσια κτίρια

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Μακάρι. Τα δημόσια κτίρια είναι τα μόνα που δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη. Ο δήμος δε μπορεί να το επιβάλλει χωρίς να το προβλέψει νόμος. Έρχεται ο νομοθέτης το προβλέπει και μετά το επιβάλλει ο δήμος, αλλά πρέπει να το προβλέψει ο νομοθέτης ο οποίος κακώς απαλλάσσει τα δημόσια κτίρια από τη καταβολή τελών, αφού και τα δημόσια κτίρια απολαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες του δήμου. Αυτό το βάρος πέφτει στους υπόλοιπους κατοίκους και το δημόσιο ξεφεύγει. Θα έπρεπε να πληρώνει δημοτικά τέλη. Τα δημοτικά τέλη έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Έχεις καθαριότητα. φωτισμό κτλ. και γι'αυτό πρέπει να πληρώσεις. Το δημόσιο απολαμβάνει αυτές τις υπηρεσίες και δε καταβάλλει τίποτα."

Για αξιολόγηση των δομών του δήμου Αθηναίων

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: "Ο δήμος όταν αναλάβαμε είχε σχεδόν 12.000 ανθρώπους προσωπικό και έχουμε πάει στους 8700.Έχουν φύγει πολλοί άνθρωποι με συνταξιοδοτήσεις, ενώ βγήκαν και δικαστικές αποφάσεις που δεν ανανέωναν τις συμβάσεις τους. Δε ζήτησε κανείς αυτή τη δύσκολη εποχή να προσλάβουμε προσωπικό. Εμείς αξιολογούμε τις δομές μας και λέμε ότι αυτές οι θέσεις είναι κενές. Από εκεί και πέρα είναι μια μεγάλη συζήτηση ποιος έχει πολλούς και ποιος έχει λίγους. Σας βεβαιώνω ότι εγώ δεν ζητάω αυτή την εποχή τίποτα. Εδώ ο κόσμος χάνει τη δουλειά του θα ζητάμε προσλήψεις;".

Ημερομηνία: 
Τετ, 24/07/2013 - 20:35

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.